• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekspertas: B. Obama paliko V. Putinui laisvę veikti

Žinių radijas

 

JAV prezidentas Barackas Obama Taline, labai atsargiai rinkdamas žodžius, pasiuntė žinutę ir Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, ir Baltijos šalims, „Žinių radijui“ sakė saugumo politikos ekspertas Ignas Stankovičius.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Tie (B. Obamos – red.) žodžiai buvo tokie: Rusija iš vienos pusės elgiasi švelniai kalbant neleistinai, iš kitos pusės Rusijos dalyvavimas stabdant pasaulinį islamišką terorizmą yra svarbus. Žinutė buvo ta, kad norime Rusijos, kuri bendradarbiautų ir būtų stipri ir nė žodžio apie Rusijos valdymo tipą. (...) Obama paliko Putinui laisvę veikti taip, kaip jis veikė“,- laidoje „Dienos klausimas“ sakė I. Stankovičius.

REKLAMA

 

Anot jo, P. Porošenkai žinutė buvo, kad trumpalaikė ekonominė parama suvaldyti krizei bus, o ilgalaikę JAV suteiks, jei P. Porošenka vykdys atitinkamas reformas šalyje, kurios Ukrainą padarys laisvos rinkos demokratija.

 

„Žinutė mums: kad mes patys turime galvoti apie savo gynybą ir kad vieni nebūsime palikti, ir apie karinio jūrų laivyno dislokavimą, bazes Estijos uostuose. Tai yra žinia ir Putinui: Baltijos šalių neliesti, nes NATO ir JAV prezidentas į įsipareigojimus Baltijos šalims žiūri rimtai“, - kalbėjo I. Stankovičius.

 

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų