• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Svečiose šalyse įsitvirtinusi nuo seno, o Lietuvoje dar palyginti šviežia veikla – vestuvių planavimas – vis populiarėja. Besibaigiant vasaros sezonui, kai ši šventė populiariausia, vedybų planuotoja Laura Vagonė atskleidžia nuosavo verslo užkulisius.

 Svečiose šalyse įsitvirtinusi nuo seno, o Lietuvoje dar palyginti šviežia veikla – vestuvių planavimas – vis populiarėja. Besibaigiant vasaros sezonui, kai ši šventė populiariausia, vedybų planuotoja Laura Vagonė atskleidžia nuosavo verslo užkulisius.

REKLAMA

„Lapės vestuvių“ įkūrėja L. Vagonė pasakoja, kad būtent vestuvių šventės jos pačios širdžiai mieliausios: „Mano verslas susijęs su įvairių asmeninių švenčių organizavimu, bet pastebėjau, kad daugiausia per metus padarau vestuvių, man labai svarbus emocinis šios šventės pagrindas, tiesioginis ryšys su klientu.“

Kai verslininkė, turinti nemažą renginių organizavimo patirtį, suprato, kad būtent tai jai sekasi geriausiai, – atsidėjo nuosavo verslo kūrimui. „Ilgą laiką atvykusi į Vilnių iš mažo miestelio blaškiausi dirbdama įvairius darbus. Dar mokyklos metais organizuodavau renginius ir man tikrai gerai sekėsi. 2004-aisiais su drauge įkūriau renginių organizavimo įmonę. Projektas nebuvo ilgalaikis, tačiau jam pasibaigus vis dar gaudavau užklausų su prašymais organizuoti vestuves. Vieną dieną supratau, kad turiu sukaupusi daug vizualios medžiagos ir patirties, kuria norėčiau pasidalyti su visais besidominčiais. Man buvo aišku, kur planuojantys žmonės ieško informacijos, tad kodinis veiklos pavadinimas „Lapės vestuvės“ gimė būtent tada, kai per pietų pertrauką sukūriau „Facebook“ profilį. Nuo to momento viskas įgavo visiškai kitokį pagreitį, teko atsisakyti samdomo darbo ir judėti toliau“, – pasakoja L. Vagonė.

L. Vagonė tiksliai žinojo, kaip praneš apie savo naują projektą. „Aš ir dabar esu garantuota, kad viskas pasikeitė tik dėl tinkamos mano komunikacijos su galimais klientais per „Facebook“ kanalą. Tiksliai žinojau ir žinau, kokių klientų noriu, todėl mano publikuojami tekstai yra skirti tikslinei auditorijai. Neapsiribojau tik socialiniu tinklu, pradėjau rašyti tinklaraštį, dalytis ne tik tuo, ką jau padariau, bet ir tuo, ką norėčiau įgyvendinti. Nereikėjo ilgai laukti, kad mane pastebėtų specializuota žiniasklaida, pradėjau rašyti straipsnius vestuvių planavimo klausimais, ką daryti man irgi labai patinka, ir, žmonės kalba, sekasi. Taip tapau dar labiau matoma“, – pasakoja vedybų planuotoja, kurios fiksuotas atlygis už išsamias paslaugas yra 5 000 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Lietuvoje vestuvių planavimas atsirado palyginti neseniai, konkurentų nestinga. „Jų tikrai yra, bet nė viena planuotoja klientų gausa nesiskundžia. Jei atvirai, net norėčiau dirbti šiek tiek mažiau ir daugiau laiko skirti savo pomėgiams bei sūnui“, – teigia L. Vagonė ir priduria, kad kuriant tokio tipo verslą svarbu išsiaiškinti, kaip legalizuoti savo veiklą.

„Lapės vestuvės“ ketina dar ilgai gyvuoti, keistis ir tobulėti. „Planuoju keisti verslo formą, turiu minčių šiek tiek rimčiau užsiimti vestuvinės atributikos prekyba. Noriu suburti nuolatinę komandą, kuri su manimi dalytųsi iššūkiais ir su kuria judėtume į priekį dar veržliau. Minčių visada yra. Aš leidžiu joms susigulėti – viskam yra savas laikas, tik reikia pradėti, o ne laukti, kad gal už dvejų, gal už penkerių metų, gal kai mažiau dirbsiu ir panašiai.“  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų