• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt  

Karščiausias pasaulio vyras – toli gražu ne Apolonas, teigia Berlyne organizuojamo aštriausio pasaulyje maisto čempionato rengėjai.

REKLAMA
REKLAMA

Lauke ir taip gerokai per trisdešimt, bet žmonių skrandžiuose tikras pragaras. Dalyvaujama konkurse, kurio esmė paprasta – suvalgyti keturiolika patiekalų, kurie vienas už kitą aštresni.

REKLAMA

Prasidėjęs kaip pokštas draugų grupėje, dabar konkursas vadinamas pasauliniu. Jo šeimininkas, ruošiantis specialų padažą, kurį vėliau visi priversti šaukštais tepti ant dešrelių, sako, kad kaip ir bet kokiose varžybose svarbu išankstinis pasiruošimas.

„Pavojus organizmui čia priklauso nuo kiekvieno dalyvio pasirengimo. Dalyvaujantys žino savo ribas. Jie tokius dalykus bandę jau ne kartą, tad kūnas pasako, kai gana“, – sako konkurso organizatorius Frankas Spiessas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai kuriems kūnas pasako per vėlai, tada prie jų klūpi greitosios pagalbos medikai. Paskutinis patiekiamas patiekalas aitresnis nei jausmas į burną prisipurškus pipirinių dujų, tad nenuostabu, kad iki galo varžybas ištveria tik vienas dalyvis, anot kurio, lengviau laiko viršus, sunkiau tveria apačia.

„Karštis burnoje dar pakenčiamas. O štai skrandis užsiveria labai greit. Sunkiausia ištverti skrandžio spazmus kartu su deginančiu karščiu jame“, – sako varžybų laimėtojas iš Makedonijos Stephan Kuehne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų