• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Antradienį Vilniuje vyks teatralizuotas Žalgirio mūšio pergalės minėjimas, visą dieną numatomi renginiai.

REKLAMA
REKLAMA

Valdovų rūmuose lankytojai nuo ryto kviečiami į ekspozicijas, jie turės galimybę sudalyvauti edukaciniuose žaidimuose ir kūrybinėse dirbtuvėlėse, pažiūrėti filmą „Žinomas nežinomas Žalgiris“.

REKLAMA

Pavakare rūmų kieme brolijos „Viduramžių pasiuntiniai“ ir Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos kariai kvies lankytojus susipažinti su viduramžių karių ginkluote ir šarvais.

Katedros aikštėje taip pat vyks iškilmingas Žalgirio mūšio pergalės paminėjimas, kuriame dalyvaus Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopa, bus šaudoma senoviniu pabūklu, vyks teatralizuota Lietuvos kario ir kryžiuočio kova, ant žirgų pasirodys senovinėmis karių aprangomis vilkintys raitosios policijos pareigūnai.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgirio mūšis vyko 1410 metais liepos 15 dieną netoli Tanenbergo ir Griunvaldo (Dabartinė Lenkijos teritorijoje) gyvenviečių - Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytauto ir Lenkijos karaliaus Jogailos vadovaujama jungtinė Lietuvos-Lenkijos kariuomenė sumušė Kryžiuočių ordiną ir sustabdė du šimtus metų trukusią jo agresiją į Rytus. Dėl šios pergalės buvo nustota puldinėti ir grobstyti Lietuvos kunigaikštystės žemes.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų