• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 m. gegužės 20 d., Vilnius. Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau — VMI) informuoja, kad šiandien VMI interneto puslapyje www.vmi.lt startavo naujas skyrius „Euras ir mokesčiai“ (Apie VMI -> Veikla -> Euras ir mokesčiai), o atsakyti į visus klausimus apie mokesčių pakeitimus įsivedus eurą pasirengę ir Mokesčių informacijos centro 1882 konsultantai.

REKLAMA
REKLAMA

„Pasirengimą euro įvedimui Mokesčių inspekcija pradėjo dar praėjusiais metais: sparčiai vykdomi informacinių sistemų ir veiklos procesų atnaujinimo darbai, paskirti ekspertai, atsakingi už įvairių veiklos sričių pokyčių koordinavimą, aktyviai bendradarbiaujama su Latvijos mokesčių administratoriumi. Ypatingą dėmesį nuo šiol VMI skirs mokesčių mokėtojų informavimui: visa informacija, susijusi su euru ir mokesčiais bus skelbiama ir nuolat atnaujinama VMI interneto svetainėje, specialiai apmokyti konsultantai atsakymus teiks telefonu 1882, mokėtojams bus organizuojami seminarai visoje Lietuvoje“, - pažymi VMI prie FM viršininko pavaduotojas Dainoras Bradauskas.

REKLAMA

VMI interneto svetainės skyriuje „Euras ir mokesčiai“ (http://www.vmi.lt/cms/euras-ir-mokesciai) šiandien paskelbti su Finansų ministerija suderinti klausimai – atsakymai verslininkams, naudojantiems kasos aparatus (EKA). Informacija dėl kasos aparatų naudojimo parengta bendradarbiaujant su Latvijos mokesčių administratoriumi, mūsų šalies verslininkais ir suderinta su kitomis institucijomis.

„VMI pažymi, kad nuolat atnaujins ir papildys skelbiamą informaciją, institucijos specialistai reaguos į visas verslininkų pastabas, stengsis kuo skubiau atsakyti į visus pateiktus klausimus. Todėl kviečiame gyventojus ir verslo atstovus skambinti VMI Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 (konsultacijoms dėl euro ir mokesčių skirtas 1-as mygtukas) ar užduoti klausimus „Mano VMI“ profilyje, nelaukiant paskutinės minutės“, - ragina D. Bradauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Interneto svetainės www.vmi.lt skyriuje „Euras ir mokesčiai“ bus skelbiamos VMI naujienos, susijusios su euro įvedimu, klausimai – atsakymai pagal atskirus mokesčius ir/ar veiklos sritis, rengiamų seminarų grafikai, mokomoji medžiaga bei kita aktuli informacija, atnaujinama pagal mokesčių mokėtojų pageidavimus.

Išsamią informaciją apie eurą šalies gyventojai gali rasti interneto svetainėje www.euro.lt ar paskambinę nemokamu telefonu 8 800 34528.

VMI primena, jog konsultuotis mokesčių klausimais galima paskambinus į Mokesčių informacijos centrą (toliau – MIC) trumpuoju telefonu 1882. Taip pat išsamią informaciją gyventojai ir verslas gali rasti apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Bendro pobūdžio konsultacijas VMI specialistai gyventojams teikia ir socialiniame tinklapyje „Facebook“ esančiame VMI sistemos profilyje, adresu https://www.facebook.com/valstybinemokesciuinspekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų