• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 25–26 d. Alytuje, Kepyklos gatvėje vyko verslo mugėAlytus 2014“, skirta statyboms, sodui, buičiai. Pirmąją mugės dieną vykusio oficialaus atidarymo metu mugės dalyvius ir lankytojus pasveikino Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas. Jis padėkojo renginio organizatoriams už surengtą mugę, dalyviams linkėjo sėkmingos prekybos, o mugės lankytojams – gerų pirkinių. Sveikinimo žodį tarė Suvalkų miesto prezidento pavaduotojas Lukasz Kurzyna ir mugę organizavusios VšĮ Kepyklos gatvės prekybos ir paslaugų miestelio vadovas Rimas Švedkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiam atidarymui pasibaigus Alytaus miesto savivaldybės meras J. Krasnickas, administracijos direktoriaus pavaduotojas J. Laurinaitis kartu su svečiais iš Lenkijos domėjosi mugėje parduodama produkcija, bendravo su prekybininkais. Mugėje buvo galima įsigyti įvairių Lietuvos ir Lenkijos verslininkų gaminių, sodinukų, vaismedžių, uogakrūmių, dekoratyvinių augalų, amatininkų dirbinių ir maisto produktų. Vykusių praktinių mokymų metu mugės lankytojai galėjo susipažinti su gruntų, dažų ir dekoratyvinio tinko naudojimo ypatumais, dalyvauti loterijoje ir laimėti įvairius prizus. Pirmąją mugės dieną užbaigė grupės „Išjunk šviesą“ koncertas.

REKLAMA

Antrąją mugės dieną joje apsilankę alytiškiai galėjo susipažinti su kalvystės, pynimo iš vytelių, lipdymo iš molio, medžio drožimo ir kilimų apsiuvimo ypatumais. Šiuos amatus demonstravo jais užsiimantys amatininkai. Besidomintys kraštovaizdžio formavimu turėjo galimybę susipažinti su jo formavimo ypatumais, pasidomėti dekoratyvinių medelių formavimu ar netgi pasimokyti japoniškų koi karpių auginimo subtilybių.

Verslo mugę organizavo Alytaus miesto savivaldybės administracijos atrinkta paslaugos teikėja –viešoji įstaiga „Kepyklos gatvės prekybos ir paslaugų miestelis“. Verslo mugė organizuota kaip Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono pramonės zonų viešosios infrastruktūros plėtros 2-asis etapo projekto Nr. LT-PL/152, vykdomo pagal Europos teritorinio bendradarbiavimo tikslo Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programą, skirtą skatinti tvarų Lietuvos ir Lenkijos pasienio regiono vystymąsi didinant ekonominę, socialinę ir teritorinę sanglaudą, veikla. Programą iš dalies finansuoja Europos Sąjungos Europos regioninės plėtros fondas. Projekto partneriai – Alytaus miesto savivaldybės administracija ir Suvalkų miestas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų