• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Seimas po pateikimo pritarė liberalo Remigijaus Šimašiaus pasiūlytoms įstatymų pataisoms, kurios Lietuvoje steigiamoms įmonėms ar įstaigoms leistų savo pavadinimuose naudoti ir lotynų kalbos abėcėlės raides.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu atsisakoma dabartinio reikalavimo pavadinimus sudaryti tiktai laikantis bendrinės lietuvių kalbos normų.

REKLAMA

„Leidimas lanksčiau registruoti įmonių pavadinimus niekaip nesumenkins lietuvių kalbos. Svarbu tai, kad verslas galės lengviau pristatyti ir parduoti savo prekes ar paslaugas Europos Sąjungos šalių rinkose ar pritraukti investuotojų. Tiesiog nebereikės verstis per galvą ieškant naujų būdų, kaip apeiti draudimus“, – sakė Civilinio kodekso ir Valstybinės kalbos įstatymo pataisų iniciatorius Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalas pabrėžia, kad analogiškas reikalavimas juridinių asmenų pavadinimus sudaryti atsižvelgiant į nacionalinės bendrinės kalbos normas, kaip šiuo metu yra Lietuvoje, iš visos Europos Sąjungos taikomas tiktai Slovėnijoje.

Atsižvelgiant į įstatymų pataisas, juridinių asmenų pavadinimuose taip pat siūloma leisti naudoti tarmiškus lietuvių kalbos žodžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų