• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Penktadienį Lietuvos teniso rinktinė Pietų Afrikos Respublikoje pradėjo kovas Daviso taurės turnyro Europos-Afrikos zonos antroje grupėje. Antrame mače kaip liūtas kovęsis 22 metų Laurynas Grigelis (ATP-234) tik po atkaklios keturių setų kovos 1:3 (6:7, 6:7, 6:2, 6:7) nusileido 33 metų Rikui de Voestui (ATP-261).

REKLAMA
REKLAMA

L. Grigelis kaip reikiant pašokdino savo gerokai vyresnį varžovą, tačiau lemiamais momentais PAR teniso komandos pirmoji raketė išnaudojo savo patirtį - įveikė lietuvį per visus tris pratęsimus (tie break). Šeštadienį vyks dvejetų kova, kur favoritu laikomas PAR duetas. Lietuvai atstovaus R. Berankis ir L. Grigelis, o kortų šeimininkams - J. Andersenas ir R. Klaasenas. Dvejetų mačo pradžia - 13 val. Lietuvos laiku.

REKLAMA

Sekmadienį turėtų įvykti R. Berankio ir R. de Voesto bei L. Grigelio ir J. Anderseno akistatos.

Dvikovos eiga

Skirtingai nuo pirmojo Daviso taurės mačo PAR antrasis žada daug intrigos nuo pat pradžių. L. Grigeliui pavyko išsiveržti į priekį 3:2, tačiau varžovas jį išlygino 4:4. Esant įtemptai kovai ir lygiam rezultatui 6:6, tenisininkai žaidė pratęsimą. Čia lietuvis buvo išsiveržęs į priekį 5:4, tačiau klaidos neleido jam džiaugtis pergale 5:7. Pirmąjį setą laimėjo R. de Voestas.

REKLAMA
REKLAMA

Antrajame sete įtampa tik dar labiau išaugo - kova vyko geimas į geimą (5:5). Kaip ir pirmame sete čia taip pat prireikė pratęsimo 6:6 (tie break). Žaidžiant pratęsimą sėkmė lydėjo PAR atstovą - L. Grigelis pralaimėjo jį 3:7. 

Trečias setas prasidėjo puikiu L. Grigelio pasirodymu - lietuvis išsiveržė į priekį 3:1. Akivaizdu, kad PAR atstovas jau "atiduoda" šį setą - pernelyg nesistengia ir neeikvoja jėgų. Lietuvos nesunkiai ją laimėjo 6:2. Ar R. de Voestas išsikvėpė?

Ketvirtame sete šeimininkų atstovas atrodo išnaudojo poilsį ir sugebėjo išsiveržti į priekį 1:3, tačiau Laurynas netrukus išlygino rezultatą 3:3. Netrukus R. de Voesas vėl išsiveržė į priekį 3:5, bet lietuvis nenuleido rankų ir antrąkart išlygino rezultatą 5:5. Ir šiame sete tenisininkas prireikė pratęsimo (6:6). Jį po atkaklios kovos 7:3 laimėjo R. de Voestas. PAR pirmoji raketė tuo pačiu triumfavo ir šioje dvikovoje 3:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

***

Pirmasis kortuose penktadienį į kovą stojęs pajėgiausias Lietuvos tenisininkas 23 metų Ričardas Berankis (ATP-143) 3:0 (6:3, 7:6, 6:3) nugalėjo šeimininkų atstovą 25 metų Jeaną Anderseną (ATP-863) ir pelnė mūsų šaliai pirmąjį tašką.

Lietuvos ir PAR komandų dvikovos nugalėjai dėl bilieto į pirmą Daviso taurės varžybų grupę rudenį kovos su Suomijos arba Bosnijos ir Hercegovinos rinktine.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Daviso taurė: R. Berankis trim setais įveikė PAR atstovą ir pelnė pirmąjį tašką Lietuvai

Daviso taurė: ne tik nauji tenisininkų įgūdžiai, bet ir naujas PAR rinktinės narys

Daviso taurė: prieš mūšius teniso kortuose – abipusiai komplimentai

Daviso taurė: Lietuvos tenisininkai išbandė „beždžionės“ kortą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų