• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytaus miesto savivaldybėje kovo 17 d. vyko konferencijos „Impulsai pasienio regiono ekonomikai: patrauklūs verslo projektai, parama iniciatyviems, motyvacija dirbti legaliai“ renginiai.

Alytaus miesto savivaldybėje kovo 17 d. vyko konferencijos „Impulsai pasienio regiono ekonomikai: patrauklūs verslo projektai, parama iniciatyviems, motyvacija dirbti legaliai“ renginiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juose dalyvavo Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, Seimo nariai Kristina Miškinienė, Julius Sabatauskas, Birutė Vėsaitė, Alytaus regiono savivaldybių merai Algirdas Vrubliauskas, Ričardas Malinauskas, Artūras Margelis, miesto savivaldybės vadovai bei specialistai, miesto pramonės ir verslo įmonių atstovai, savivaldybių įmonių vadovai, Ūkio, Švietimo ir mokslo, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo ir mokslo ministerijų atstovai, už specialistų rengimą atsakingų institucijų atstovai, Lietuvos muitinės, Valstybinės sienos apsaugos tarnybos, Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai.

REKLAMA

Konferencijos dalyvius pasveikino ir pranešimą tema „Alytaus perspektyva – strateginiai planai, konkretūs pasiūlymai, drauge įveikiamos problemos“ perskaitė Alytaus miesto savivaldybės meras Jurgis Krasnickas. Pasak mero, galima pasidžiaugti nuveiktais darbais, tačiau gerokai svarbiau planuoti bei svarstyti, kaip įgyvendinti naujas idėjas, atitinkančias miesto gyventojų poreikius. Jis savo pranešime pateikė ir konkrečių pasiūlymų, suteiksiančių savivaldai didesnį savarankiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Siūlome didinti regiono plėtros tarybos vaidmenį ir suteikti galimybę ir toliau pačiam regionui spręsti, kur ir kiek investuoti; verslas pageidauja, kad parama būtų skirstoma per regionų plėtros tarybas, skiriant regionui tam tikrą kvotą. Taip pat manome, kad tikslinga įvertinti galimybę taikyti pramonės parkuose įsikūrusioms įmonėms laisvosiose ekonominėse zonose taikomas mokesčių lengvatas. Tokiu būdu į regionus būtų pritrauktos investicijos, kuriamos naujos darbo vietos, mažinamas nedarbo lygis ir pašalpų gavėjų skaičius“, – sakė J. Krasnickas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Diskutuojant apie ekonomikos gaivinimą pasienio regione bei dalijantis verslo įžvalgomis, regiono merai pasidalijo gerąja patirtimi bei pateikė daug aktualių pastabų ir spręstinų problemų dėl valstybinių institucijų bendradarbiavimo, dėl įstatymų netobulumo.

„Išgirdome, kokia situacija yra Alytaus regione. Nedarbas, deja, viršija Lietuvos vidurkį; liūdna dėl didelio jaunimo nedarbo. Po šio pasikalbėjimo supratome, kad tik kartu dirbdami galime pasiekti geresnius rezultatus, efektyviai bendraujant valstybės institucijoms ir savivaldybėms, įtraukiant verslo struktūras. Žengtas pirmas žingsnis, mažinant nedarbą, didinant realias gyventojų pajamas, vartojimą ir eksportą. Merai išsakė labai gerų minčių, kadangi jie yra labai kompetentingi, sukaupę didelę patirtį“, – sakė premjeras. Jis taip pat akcentavo, kad būtina imtis ir kitų labai svarbių problemų: pastatų renovacijos, šilumos ūkio ir jo kainų sutvarkymo, eksporto, specialistų rengimo.

Po pietų premjeras A. Butkevičius ir jį lydintys asmenys lankėsi Alytuje veikiančiose verslo įmonėse UAB „Aradas ir ko“, UAB „Lisiplast“, VšĮ „Kepyklos gatvės ir paslaugų miestelyje“ ir AB mašinų gamykloje „Astra“. 17 val. Alytaus miesto teatro didžiojoje salėje vyko susitikimas su Alytaus visuomene, kurio metu kalbėta apie Lietuvos aktualijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų