• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Š. m. kovo 21 d. Vilniuje (viešbutyje „Radisson Blu Lietuva“) vyks Britų tarybos, Ūkio ministerijos ir nevyriausybinių organizacijų biuro „Avilys“ organizuojamas pirmasis Lietuvoje socialinio verslumo forumas, kurio tikslas – subūrus visus suinteresuotus asmenis ir institucijas ieškoti būdų vystyti socialinį verslą ir socialinę ekonomiką Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Forume dalyvaus socialinio verslo, ministerijų, savivaldybių, nevyriausybinių organizacijų, fondų, asociacijų ir verslo organizacijų atstovai. Dalyvius sveikins Jungtinės Karalystės ambasadorius Lietuvoje Davidas Huntas, Britų tarybos atstovas Lietuvoje Artūras Vasiliauskas.

REKLAMA

Tikimasi, kad forumas padės tolesnės socialinio verslo plėtros Lietuvoje pagrindus: bus įvardytos prioritetinės socialinio verslo plėtros sritys, plėtros etapai, suvienodinta socialinio verslo samprata valstybės institucijoms ir socialiniams bei ekonominiams partneriams.

„Šis forumas yra svarbus Lietuvai ir tolesniam mūsų šalies socialiniam ir ekonominiam augimui, nes socialinio verslo iniciatyvos suteikia naujų galimybių lanksčiai reaguoti į rinkos pokyčius ir kurti tvaresnį verslą. Socialinis verslas skatina pažangias socialines inovacijas, didina užimtumo galimybes ir kuria naujas, ilgalaikes darbo vietas, mažina socialinę atskirtį ir aplinkosaugos problemas. Šiuo metu Lietuvoje yra baigiama rengti socialinio verslumo koncepcija, kuri sukurs šios veiklos reglamentavimo ir plėtros šalyje prielaidas“, – sako ūkio viceministras Kęstutis Trečiokas.

REKLAMA
REKLAMA

Renginio organizatorė Britų taryba palaiko socialinio verslo plėtrą įvairiose šalyse ir aktyviai prisideda plečiant šią koncepciją Lietuvoje. „Britų taryba skatina dalytis idėjomis ir patirtimi tose srityse, kurios plėtoja tarptautinius Jungtinės Karalystės ir kitų pasaulio šalių pasitikėjimo ir tarpusavio supratimo ryšius. Manome, kad socialinis verslas, kuriantis atvirą, klestinčią ir integruojančią visuomenę, yra viena iš tokių sričių. Esame įsitikinę, kad pirmasis socialinio verslumo forumas Lietuvoje, kurį inicijavome šiais metais, padės verslo atstovams, nevyriausybinėms organizacijoms, valstybinių ir savivaldos institucijų, atsakingų už verslo ir socialinių paslaugų vystymą, atstovams ir politikams aiškiau suformuluoti siektinus veiksmus ir permainas, kurios užtikrins tvarią socialinio verslo plėtrą“, – teigia Britų tarybos atstovas Lietuvoje Artūras Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos socialinio verslumo forume gerąja Jungtinės Karalystės praktika dalysis socialinį verslą savo šalyje sukūręs Phillipas Tulba. Pasak jo, socialinis verslas yra vienintelė darni verslo forma, sujungianti socialinę, aplinkosaugos ir ekonominę naudą. Pasitelkiant verslo principus, suteikiami taip reikalingi produktai ir paslaugos, o pelnas naudojamas socialiniams tikslams pasiekti. Dauguma geriausių tokio verslo pavyzdžių yra kilę iš Jungtinės Karalystės: „Divine Chocolate“, „The Eden Project“, restoranas „Fifteen“ ir žurnalas „Big Issue“.

Kiti forume dalyvausiantys Jungtinės Karalystės ekspertai skaitys pranešimus apie valdžios vaidmenį socialinėje ekonomikoje, paramą socialinei ekonomikai, socialinio verslo garsinimą ir trečiojo, privačiojo ir viešojo sektorių bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų