• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar praėjusį lapkritį internete pasklido gandai apie bendrovės „Amazon“ planus atnaujinti savo elektroninių knygų skaityklės „Kindle Paperwhite“ modelius. Pasak „Softpedia“, prieš porą mėnesių internete buvo pastebėtas įrenginio kodiniu pavadinimu „Ice Wine“ prototipas.

REKLAMA
REKLAMA

Šios el. knygų skaityklės ekrano pikselių tankis siekė 300 ppi (pikselių skaičius viename colyje), kai tuo tarpu „Kindle Paperwhite“ atveju ppi siekė 212.

REKLAMA

Dabar naują gandų apie naujos kartos „Kindle Paperwhite“ modelį pažėrė svetainė „GoodeReader“, pranešusi, neva „Kindle Paperwhite 3“ skaityklėje bus naudojama „Mobius“ ekrano technologija, sukurta bendroje „Sony“ ir „E Ink“ įmonėje. „Mobius“ technologijos ekranai yra gaminami iš atsparios smūgiams plastikinės medžiagos ir pasižymi lankstumu.

Iki šio laiko „Mobius“ ekranai montuojami tik į 13,3 colių įstrižainės „Sony eReader“ skaitykles. Nors toks ekranas palyginus su kitų gamintojų e.skaityklėmis yra tiesiog milžiniškas, „Sony eReader“ sveria mažai, ir tik labai didelė kaina (apie 990 JAV dol.) verčia pirkėjus ieškoti kitų alternatyvų.

Tačiau „Amazon“ kainų politika labai skiriasi nuo „Sony“, taigi, jei gandai apie ruošiamą naujos kartos „Kindle Paperwhite“ su „Mobius“ ekranu pasirodys teisingi, galima tikėtis, kad ši skaityklė turės didesnį ekraną, mažiau svers ir bus gerokai pigesnė už „Sony eReader“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų