• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos kartingo federacija artėjantį sezoną žada dar didesnį kokybinį šuolį ir didžiulius pokyčius, pradedant technine kontrole, sąžininga konkurencija ir baigiant naujais veidais šiame sporte.

REKLAMA
REKLAMA

„Didėjant konkurencijai daugėja ir atvejų, kai norima laimėti ne visai sąžiningais būdais. Šį sezoną ypatingą dėmesį skirsime techninio komisaro institucijai. Stengsimės, kad Lietuvos čempionate nebūtų piktnaudžiaujama techniniais tobulinimais, bus įvesti tam tikri techniniai reikalavimai“, - trečiadienį per spaudos konferenciją kalbėjo Lietuvos kartingo federacijos prezidentas Ramūnas Savickas.

REKLAMA

Tarp naujovių – pasikeitusios klasės. Siekiant didesnio dalyvių skaičiaus, kai kuriose klasėse bus leista naudoti įvairesnę techniką. Vietoje monoklasių, kuriose varžėsi vos po keletą dalyvių, šiemet čempionate bus dvi naujos – „Open Junior“ ir „Open Senior“, jose bus galima dalyvauti su daugelio gamintojų varikliais.

Pernai Lietuvos kartingo pirmenybėse vidutiniškai etapuose dalyvavo kiek per 60 sportininkų, o šįmet dėl pakeitimų tikimąsi jų sulaukti bent dešimčia daugiau. „Pritraukti daugiau dalyvių galėsime ir įvedę vienkartines licencijas – ne visi sportininkai gali važiuoti visą čempionatą, todėl galės pigiau gauti licenciją vienam ar keliems etapams“, - teigė R. Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos kartingo čempionatas startuos gegužės 16-17 dienomis Vilniaus „Plytinės“ kartodrome. Iš viso planuojami šeši etapai – du Vilniuje, du Smalininkuose ir du Aukštadvaryje.

Prie kartingo bendruomenės gausinimo ir automobilių sporto populiarinimo prisidės ir itin sėkmingai pernai startavęs projektas – Lietuvos kartingo akademija. Pernai čia lenktyniavimo, saugaus eismo ir automobilių sporto pagrindų mokėsi 10 vaikų, o šįmet planuojama priimti net 20.

„Tarptautinė automobilių sporto federacija (FIA) labai gyrė šią mūsų veiklą ir be didesnių kliūčių pratęsė bendradarbiavimą. Gera naujiena – šįmet visi norintys net iš tolimiausių šalies kampelių gali registruotis ir dalyvauti atrankoje“, - teigė Lietuvos automobilių sporto federacijos viceprezidentas Darius Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki balandžio mėnesio vidurio bus atrinkti 20 vaikų 7–12 metų. Šeši savaitgaliai nemokamų mokslų kartingo akademijoje vienam vaikui paprastai kainuoja nuo 10 iki 15 tūkst. litų. Sezono pabaigoje dar penki vaikai bus atrinkti į profesionalų lenktynininkų grupę, kur gaus aukštesnio lygio žinių ir gal bus išvežti į stovyklą Italijoje.

„Didelių ir greitų bernų netrūksta, bet jie išauga, persėda į automobilius, pereina į žiedines lenktynes ar ralį, o jauniklių reikia nuolat. Norime kad automobilių sporto bendruomenė gausėtų, o viso to pradžia – kartingai. Tokia kartingo akademija – idealus variantas vaikams pradėti pirmuosius žingsnius šiame sporte“, - teigė D. Jonušis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų