• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ pranešė „PowerShot“ skaitmeninių fotokamerų asortimentą papildžiusi dviem naujais kompaktiniais fotoaparatais – tvirtu ir vandeniui atspariu „PowerShot D30“ bei kišenėje telpančiu „PowerShot S200“.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak gamintojų, „PowerShot D30“ gali fotografuoti net 25 metrų po vandeniu gylyje, o nuotraukose puikiai perteikiamos natūralios spalvos net ir esant silpnam apšvietimui. „PowerShot S200“ esą pasižymi puikia vaizdo kokybe ir kišenėje telpančiame korpuse patogiai išdėstytais valdikliais.

REKLAMA

Pranešama, kad abiejų fotoaparatų pagrindas – „Canon“ HS sistema. Ši sujungia didelio jautrumo jutiklį ir DIGIC vaizdo procesorių, kurie užtikrina kokybiškus rezultatus nuotraukose, padarytose silpnai apšviestoje aplinkoje. „PowerShot D30“ naudoja 12,1 megapikselio CMOS jutiklį ir 28 mm plačiakampį, 5 kartus artinantį „Canon“ objektyvą. „PowerShot S200“ turi itin platų apžvalgos kampą ir raiškų f/2,0 objektyvą bei didesnio jautrumo 10,1 megapikselio CCD jutiklį.

REKLAMA
REKLAMA

Abu fotoaparatai naudoja optinį vaizdo stabilizatorių, todėl gaunamos ryškios ir aiškios nuotraukos, o dėl išmaniojo vaizdo stabilizavimo technologijos įvairiai aplinkai ir nuostatoms automatiškai pritaiko tinkamiausią stabilizavimo būdą. Tiek „PowerShot D30“, tiek „PowerShot S200“ turi specialų filmavimo mygtuką, sakoma bendrovės pranešime.

Į abu fotoaparatus įdiegta „Canon“ technologija „Smart Auto“, kuri aptinka 32 tipų aplinką ir pritaiko geriausią nuostatų derinį.

„PowerShot D30“ turi 7,5 cm (3 colių) įstrižainės 460 000 taškų raiškos „PureColor II“ skystųjų kristalų ekraną. Pasirinkus „Sunlight“ nustatymą, ekrane vaizdus galima matyti ir šviečiant ryškiai saulės šviesai. „PowerShot S200“ skystųjų kristalų ekranas „PureColor II G“, pagamintas iš grūdinto stiklo, yra patvarus ir jame vaizdai matomi itin aiškiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak „Canon“ atstovų, naudojant į „PowerShot S200“ integruotą belaidį ryšį galima ne tik dalintis mėgstamiausiais kadrais socialiniuose tinkluose, bet ir patogiai kurti atsargines vaizdų kopijas interneto saugyklose, tokiose kaip „Flickr“ ir „Google Drive“.

Skelbiama, kad abu fotoaparatai turi integruotą GPS funkciją, kad užregistruotų ir pažymėtų vietą, kurioje padaryta nuotrauka ar įrašas. „PowerShot D30“ turi specialų GPS elementą, o „PowerShot S200“ naudoja režimą „GPS via Mobile“ ir žymi vietas, naudodamasis išmaniuoju telefonu. Naudojant pridedamą programinę įrangą „Map Utility“ arba „Google Earth“, galima greitai ir paprastai pasidalyti nuotraukos užfiksavimo vieta. „PowerShot D30“ GPS vietos žymėjimo funkcija naudoja mažai energijos, sakoma pranešime.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų