• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Korėjos liaudies demokratinės respublikos lyderis Kim Čer Unas iškilmingai atidarė pirmąjį slidinėjimo kurortą Šiaurės Korėjoje, kuris įrengtas ant Masik Pass šlaito. Pirmasis kurortas turėjo pradėti veikti 2013 metų spalio mėnesį, tačiau Šveicarijos kompanija persigalvojo ir atsisakė gabenti įrangą keltuvams į Š.Korėją.

REKLAMA
REKLAMA

Korėjiečiai perrašė sutartį, kurioje šveicarų kompaniją pakeitė kinų. Masik Pass negali lyginti savo infrastruktūra su garsiai Europos slidinėjimo kurortais. Čia tik devynios slidinėjimo trasos ir keturi keltuvai. Maksimalus aukštis, kur jūs galite leistis nuo kalno - 1360 metrų virš jūros lygio.

REKLAMA

Tačiau tai pirmasis toks kurortas KLDR, kuris suteiks stimulo vystyti žiemos pramogas šioje šalyje ir kaip tikimąsi pritrauks ir Š.Korėjoje besilankančių turistų.

Jau po kelių dienų kai kurios JAV kompanijos pasiūlė turistines keliones į naująjį kurortą Š.Korėjoje! Pirmoji tai pasiūlė kompanija "Uri Tours" iš Naujojo Džersio.

"Pats egzotiškiausias slidinėjimas pasaulyje", - taip amerikiečiai reklamuoja slidinėjimo kurortą Š.Korėjoje. Kompanija skelbia, kad kol kas šią kelionę užsisakė šeši amerikiečiai.

Beje, slidinėjimo kurorto statybų metu buvo kalbama, kad Š.Korėja pradės konkuruoti su P.Korėjos Pjongčango kurorto statiniais. 2018 metais ten vyks Žiemos olimpiada.

Maža to, pasigirdo kalbos, kad Pietų ir Šiaurės Korėja 2018 metais gali surengti bendrą žiemos Olimpiadą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų