• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Marija Gabrienė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Likus kelioms dienoms iki didžiųjų metų švenčių, gyventojai iš parduotuvių ir turgaus šluoja paukščius. Pastebima, kad šiemet žmonės labiau atveria pinigines ir pageidauja didesnių paukščių.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausa, kaip ir pasiūla, įvairi: antys, žąsys, kalakutai. Tačiau šiemet, skirtingai nei ankstesniais metais, prekystaliai lūžta nuo žąsienos gausos.

REKLAMA

„Todėl, kad šiemet buvo labai pigūs žąsiukai, tai žmonės tiesiog susigundė, galvojo – pasiauginsim ir šventėms užsidirbsim“, – LRT televizijai sakė ūkininkė Ilona Grikšienė.

Gausi pasiūla žąsieną, pasak ūkininko, atpigino vienu–dviem litais ir šiemet jos kilogramas Klaipėdos turguje kainuoja nuo 23 Lt iki 25 Lt.

Vis dėlto pastebima, kad šią žiemą gyventojai labiau atveria pinigines. Paukščius perka kai kurie net nesiderėdami. Pasak kalakutus Kretingos rajone auginančios ūkininkės Vilijos Baltaduonės, paklausiausi – į orkaitę telpantys 3–5 kg paukščiai, tačiau šiemet pageidaujama didesnio svorio.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirkimas kiekvienais metais po truputį didėja, bet nebūtinai kiekiu. Kai kurios įmonės užsisako: jeigu anksčiau buvo 5 kg kalakutas, šiemet jau 10 kg. Tai jau kaip du mažiukai kalakutai“, – sako ūkininkė.

Prekybininkų teigimu, nors konkurencija ir didelė, perkama taip aktyviai, kad nesuskubusiems paskutinėmis dienomis rinktis gali nebūti iš ko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų