• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkos tyrimų bendrovės „Canalys“ analitikai prognozuoja, kad jau kitais metais asmeninių ir planšetinių kompiuterių tiekimo pasaulinei rinkai apimtys taps susilygins.

REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad po komercinių IBM PC tipo asmeninių kompiuterių pateikimo rinkai 1981 m. šie įrenginiai užims tik 50 proc. pasaulinės kompiuterių rinkos, liudija, jog asmeninių kompiuterių, įskaitant nešiojamuosius, amžius jau baigiasi, mano analitikai. Didėjančios rinkoje įsivyrausiančių planšečių tiekimo apimtys asmeninius kompiuterius anksčiau ar vėliau išstums į nišinę rinką.

REKLAMA

„Canalys“ prognozuoja, kad 2014 m. rinkai bus pateikta 285,1 mln. planšetinių ir 290,2 mln. asmeninių kompiuterių. Pasak analitikų, pirkėjai planšetes mieliau renkasi dėl visos eilės privalumų, tarp kurių ne paskutinėje vietoje yra mažesnė kaina.

Trečiąjį šių metų ketvirtį asmeninių kompiuterių tiekimo apimtys sumažėjo 8,6 proc. iki 80,3 mln. vienetų, pranešė bendrovė „Gartner“. Tuo tarpu planšečių rinkos augimas siekė 36,7 proc. Pirkėjai linkę pirkti planšetinius, o ne naujus asmeninius kompiuterius dėl to, kad planšetės leidžia atlikti beveik visas būtinas užduotis, kartu siūlydamos greitą įsijungimą, patogų naudojimą, mobilumą, ilgą autonominio darbo laiką ir kur kas mažesnę kainą.

„Canalys“ mano, kad 2014 m. planšetės su „Android“ OS užims 65 proc. visos planšetinių kompiuterių rinkos, o su „iOS“ - 30 proc. Trečioji vieta liks „Windows“ OS (5 proc. rinkos).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų