• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

J. Kazlauskas: visa komanda pasiryžusi kovoti finale

Specialiai Balsas.lt iš Slovėnijos

„Manęs ilgai neklausinėkite“, – po sunkios, bet pergalingos ketvirtfinalio kovos į Lietuvos žiniasklaidos atstovus kreipėsi mūsų šalies rinktinės strategas Jonas Kazlauskas, po interviu prisipažinęs, kad komandoje sklandantis virusas užkrėtė ir jį.

„Esame patenkinti. Buvo labai sunkios rungtynės, pirmiausia psichologiškai, nes gali daug ką prarasti. Ateityje varžovai bus dar stipresni, bet psichologiškai rungtynės turėtų būti lengvesnės. Bet kokiu atveju kovojama dėl prizinių vietų ir medalių. Visa komanda pasiryžusi kovoti finale. Kaip pavyks, matysime“, – komentavo J. Kazlauskas.

Lietuvos krepšininkai ketvirtadienį vykusiose Europos čempionato ketvirtfinalio rungtynėse įveikė italus 81:77, atvėrė duris į pusfinalį, kur penktadienį jų laukia kroatai (dvikovos pradžia 18.45 val.).

REKLAMA
REKLAMA

„Noriu padėkoti komandai, kuri stengėsi. Galima priekaištauti dėl klaidų, neišnaudotų situacijų, bet negalima priekaištauti, kad nekovojo vyrai. Kai pradėjau dirbti su komanda, sakiau, kad tokia yra užduotis, ir džiaugiuosi, kad taip yra“, – sakė Lietuvos rinktinės strategas.

REKLAMA

– Ar visi žaidėjai susitvarkė su jauduliu?

– Aišku, tų rungtynių kaina buvo labai didelė. Ne pykčiai buvo, bet per didelis emocinis užsivedimas. Teko kai kuriuos žaidėjus raminti, kad žaistų savo žaidimą. Džiaugiuosi, kad paskutiniame ketvirtyje suradome raktą į pergalę, atlaikėme labai didelį spaudimą ir laimėjome.

– Ką akcentavote per pertrauką tarp trečio ir ketvirto kėlinio?

– Varžovai įmetė kažkokių metimų iš fantastinio pasaulio, buvo „baudžikių“ tokių... Tiek to. Mums buvo sunku išnaudoti aukštaūgius, kol neveikė gynėjų linija. Jie uždarė trijų sekundžių zoną, visos užtvaros ėjo per apačią, mums reikėjo atvirų metimų. Jie stovėjo arti Lino Kleizos, labai gerai buvo mus išstudijavę. Sėkmingai vienu momentu „pacentravo“ Donatas Motiejūnas, jie to nesitikėjo. Visa komanda gerai gynėsi.

REKLAMA
REKLAMA

– Šeštadienį pusfinalyje žaisite pirmieji. Ar ta varžybų sistema nepalanki?

Tai reikia keisti. Kai pradžioje per šešias dienas sužaidi penkerias rungtynes, paskui per penkias dienas trejas rungtynes ir turi tris laisvas dienas, ateina svarbiausios kovos – pusfinalis, finalas ir kova dėl trečios vietos. Visa tai sužaidi per tris dienas. Turėtų būti vienos dienos pertrauka, kad žiūrovai pamatytų. Kroatai ir mes – vienodoje situacijoje, bet pačioje sistemoje kažkas negerai.

– Kitas varžovas kroatai. Ką galite apie juos pasakyti?

– Jie žaidžia labai gerą krepšinį. Grupėje užėmė pirmą vietą. Niekas negalės sakyti, kad kažkur persvara. Jie turi ir ūgio, ir gerus perimetro žaidėjus. Reikės analizuoti ir galvoti, kaip žaisime. Šiek tiek pailsėsime. Kažkoks virusiukas siaučia ir mane užkrėtė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų