• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

10 neįtikėtinų istorijų apie dvynius (II)

Dvynės, kurių gimimo datos skiriasi 3 mėnesiais

Apie dvynius visada pasakojama daug neįprastų istorijų. Kai kurios iš jų labai įdomios genetikams, kitos – antgamtinių reiškinių stebėtojams. Nesvarbu, kaip vertinsite šias istorijas, listverse.com siūlo paskaityti 10 įdomių pasakojimų apie dvynius.

REKLAMA
REKLAMA

5. Dvyniai ir atstumas

Lily ir Gillian gimė Kinijoje ir buvo atskirtos per įvaikinimo procedūrą. Laėei, abi jas įsivaikinusios poros lankėsi tame pačiame internetiniame puslapyje, ir, vos gavusios gerų žinių apie įsivaikinimą, pasidalijo mergaičių nuotraukomis su visais puslapio lankytojais. Netrukus buvo pastebėta, kad mergaitės labai panašios, todėl šeimos susisiekė su įvaikinimo agentūra ir pasiteiravo, ar jos nėra susijusios giminystės ryšiais. Agentūra patikino, kad taip tikrai nėra, bet šeimos nusprendė atlikti DNR testą ir sulaukė pranešimo, kad mergaitės yra dvynės.

REKLAMA

Abi jas įsivaikinusios šeimos gyvena Kanadoje, jas skiria tik 400 kilometrų. Šeimos kas kelias savaites rengia susitikimus ir kiekvieną vakarą kalbasi telefonu. Mergaitėms augant tėvai pastebi vis daugiau jų panašumų – jos pradėjo vaikščioti tą pačią dieną, tai pat rengiasi...

4. Vėl susitikę dvyniai

Kinija turi 1,5 milijardo gyventojų, tad dvynių Zengo Yongo ir Liuo Yonggango istorija yra nepaprasta. Gimę dvynukai buvo atskirti ir po vieną įvaikinti 1972 metais. Zengas apsigyveno Chengdu, o Liuas – Neijiange. Po 40 metų Zengo draugas viešėjo Neijiange ir tarp keturių milijonų čia gyvenančių žmonių pamatė Liuo. Vyriškiui panašumas pasirodė toks neįtikėtinas, kad jis užsispyrė surengti Zengo ir Luio susitikimą. Susitikę vyrai iš karto suprato, kad yra dvyniai. Suradę vienas kitą jie sugebėjo surasti ir savo biologinę motiną.

REKLAMA
REKLAMA

3. Skirtingi gimtadieniai

Kalbant apie dvynius viena iš pagrindinių prielaidų yra ta, kad jie gimė tą pačią dieną. Tačiau gana dažnai jie gimsta skirtingomis dienomis – ypač jei gimdymas prasideda vėlai vakare. O praėjusiais metais Maria Jones-Elliot iš Waterfordo (Airija) pagimdė dvynes, tarp kurių gimtadienių yra didžiausias iki šiol žinomas – net 87 dienų – skirtumas. Pirmoji mergaitė Amy gimė birželio 1 dieną vos prasidėjus šeštam nėštumo mėnesiui. Ji turėjo mažai šansų išgyventi ir buvo paguldyta į inkubatorių. Jos sesuo už savo gyvybę kovojo mamos gimdoje. Antroji dvynė Katie gimė rugpjūčio 27 dieną. Abi mergaitės dabar yra sveikos gyvos ir puikiai auga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2. Dviguba eutanazija

Neįvardyti dvyniai Belgijoje 2012 metų pabaigoje išsikovojo teisę į eutanaziją. Vyrai gimė kurti ir nesiskyrė visą gyvenimą. Jie abu dirbo batsiuviais ir gyveno kartu. Siekti eutanazijos broliai nusprendė išsiaiškinę, kad abu pradėjo prarasti regėjimą. Būdami kurti, jie negalėjo pakęsti minties, kad nebegalės ir vienas kito matyti. Iš gyvenimo jie pasitraukė 2012 metų gruodžio 14 dieną. Šis atvejis sukėlė aršias diskusijas, kadangi Belgijoje eutanazijos prašymas paprastai patenkinamas tik tada, kai kreipiasi mirtina liga sergantis asmuo.

REKLAMA

1. Vaisius vaisiuje

Sanju‘as Bhagatas buvo eilinis Nagpure (Indijoje) augantis vaikas. Kaip ir daugelis kitų vaikų, jis buvo šiek tiek apkūnus. Tačiau 1999 metais jis pateko į ligoninę. Gydytojai įtarė, kad jo organizme galėjo susiformuoti didelis auglys, spaudžiantis jo diafragmą ir trukdantis kvėpuoti. Tačiau operacijos metu chirurgas buvo šokiruotas – Sanju‘o pilve buvo miręs jo dvynys.

Šis reiškinys žinomas kaip „fetus in fetu“, arba vaisius vaisiuje, – dvyniams esant gimdoje vienas iš jų įtraukiamas į kito besiformuojantį organizmą. Paprastai žūsta abu dvyniai, tačiau yra atvejų, kai didesnysis išgyvena. Labai retai pasitaiko atvejų, kai gimus tokiam kūdikiui jo „vidinis dvynys“ irgi gyvena kurį laiką. Sanju‘o atveju jo „vidinis dvynys“ gyveno maitindamasis tiesiogiai iš kraujotakos sistemos. Nepaisant to, kad tai nebuvo susiformavęs žmogus, jis augo tol, kol ėmė kenkti Sanju‘o sveikatai.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų