• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaip atsisveikinti ir neįžeisti?

„Sudie“ ar „viso gero“? Viskas atrodytų labai paprasta, jei reikėtų parinkti tik tinkamą atsisveikinimo frazę. Deja, būna situacijų, kai nei vienas, nei kitas žodis netinka. Pokalbio tęsti neturite jokio noro, bet... reikia kaip nors diplomatiškai jį baigti – taip, kad jūsų atsisveikinimas nė per nago juodymą neprimintų pabėgimo.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarienė su draugais

Kas gi iš ten bėga? Jei viskas gerai – be abejo, jums bus smagu. Tačiau būna situacijų, kai vakarienė suplanuota, o jūsų nuotaika – blogesnė nei bloga, jaučiatės išsekę, pervargę ir viskas, apie ką svajojate, yra ne malonus pokalbis su bičiuliais, o tik šilta jauki lova. Tokioje situacijoje geriausia draugams pasakyti tiesą. Juk geri draugai turėtų geriausiai jus suprasti.

REKLAMA

Tačiau tai nereiškia, kad vos atėjusi į kavinę turėtumėte iš jos pabėgti. Ypač jei ten staliukas užsakytas ne visai bičiulių kompanijai, kuri ir be jūsų nenuobodžiaus, o tik jums ir gerai draugei. Juk ji suplanavo savo vakarą. Verčiau išgerkite po kokteilį, sukrimskite lengvą užkandį, papasakokite, kodėl nesate nusiteikusi linksmintis ir, kai padavėjas paklaus, ar pageidaujate dar ko nors, paprašykite sąskaitos.

Nauja pažintis vakarėlyje

Susipažinti, paplepėti su daugybe vakarėlio ar renginio svečių – puikus būdas užmegzti naudingų pažinčių, praversiančių įvairiose gyvenimo srityse. Tačiau tam, kad jų užmegztumėte kuo daugiau, turėtumėte lengvai it plaštakė plasnoti nuo vieno bičiulio prie kito. Kaip tai padaryti korektiškai?

REKLAMA
REKLAMA

Labai svarbu stebėti pašnekovo kūno kalbą. Jei pokalbio pradžioje jis ar ji žiūrėjo jums į akis, stebėjo jūsų gestus, o dabar vis dažniau žvalgosi jums per petį – pats metas keisti ne tik pokalbį, bet ir pašnekovą: „Malonu buvo susipažinti ir paplepėti. Tikiuosi, šį vakarą dar susimatysime.“

Plepi kolegė

Pertraukėlės darbo metu – puiku. Tačiau kai darbas virsta tik trumpa pertraukėle tarp pokalbių su kolege – tikrai ne kas. Kaip pasakyti įkyruolei, kad turite apsčiai darbo? „Žinai, su tavimi taip smagu, kad užsiplepėjusi galiu nepastebėti kaip vidurnaktis ateis. Bet turiu dar skubių darbų, kurie nelaukia, tad gal kol kas grįšiu prie kompiuterio.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks atsisveikinimas su pagyrimu tikrai neįžeis šnekutės. Tačiau jei bičiulė su jumis ketino pasikalbėti apie ką nors rimto – pavyzdžiui, klausė patarimo ar prašė pasidalyti asmenine patirtimi, mandagiai atsiprašykite, kad kol kas negalite tam skirti laiko, bet sutarkite, kada po darbo galėsite susėsti prie arbatos puodelio ir grįžti prie šio pokalbio.

Atviras pokalbis su drauge

Taip, išklausyti bičiulę vidury nakties ar paguosti ją išsiskyrus su draugu net ir per dalykinį susitikimą – geriausios draugės pareiga. Ir net jei tas išsiskyrimas – jau šimtas dvidešimt penktasis, o draugės godas žinote atmintinai. Tokia draugystės kaina. Kaip pasielgti, jei pokalbiui tikrai neturite laiko?

REKLAMA

Pamėginkite draugei tai paaiškinti ir pažadėkite susisiekti bei pratęsti pokalbį kai tik galėsite. Žinoma, kai tik atsiras galimybė – taip ir padarykite. Draugei tikrai reikia jūsų paguodos, padrąsinimo, patarimo, bet jau keletą valandų negalite jai perskambinti? Nusiųskite bent jau žinutę: „Kad ir kas ten būtų, nosį aukštyn, aš su tavimi!“

Nevykęs pirmasis pasimatymas

Sakoma, kad iki sutinkant savąjį princą, tenka pabučiuoti nemažai varlių. Bet iki to pirmojo bučinio su varle dar būna ir pirmasis pasimatymas. Kuris visai nebūtinai baigiasi bučiniu – juk gali būti absurdiškai niekam tikęs. Jau matote, kad naujasis pažįstamas – visai ne jūsų skonio? Jei pietaujate restorane, etiketo žinovai drąsina: būtent moteris turi parodyti, kada metas kilti.

REKLAMA

Puiku jei užsiminsite, kad rytoj – sunki diena, jums teks keltis anksti, taigi skubate. Ar atsisveikinant būtina pabučiuoti? Draugiškas apkabinimas ar pakštelėjimas į žandą – gana neįpareigojantis flirto gestas atsisveikinant. Ir vis dėlto, jei kito pasimatymo planuoti nenorėtumėte, užtektų padėkoti už puikiai praleistą vakarą (net jei jis ir nebuvo toks puikus) ir draugiškai paspausti ranką.

Akis į akį su buvusiuoju

Kadaise jūs buvote pora, o dabar širdyje – tik daugybė nuoskaudų ir nusivylimas? Susitikti akis į akį gatvėje – tikrai ne pati maloniausia staigmena. O kaip elgtis? Užmegzti draugišką pokalbį ar apsimesti nepastebėjus? Santykių specialistai pataria: užteks ištarti „labas“. Bet nesustoti, eiti toliau. Tai, kad buvote artimi, jūsų neįpareigoja susitikus teirautis, kaip sekasi dabar. Nebent labai norėtumėte. Bet vis dėlto akivaizdu: kuo pokalbis bus trumpesnis – tuo geriau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vizitas pas anytą

Jei su anyta ir šešuru matotės retai, apsilankymas gali užsitęsti iki begalybės. Ir parodžiusi, kad noříte išeiti anksčiau, rizikuojate įžeisti ne tik sutuoktinio tėvus, bet ir patį sutuoktinį. Šios problemos išvengtumėte su vyru iš anksto sutarę, kelintą valandą išsiruošite namo. Taip atsakomybę tarsi perleisite jo didenybei laikrodžiui: „Brangusis, jau 10 valandų, metas kilti.“ Mandagiai padėkokite anytai ir šešurui už praleistą laiką, vaišes, įdėtas lauktuves ir atsisveikinkite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų