• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Regioninėms televizijoms – laidotuvių maršas

Panevėžio padangėje dar visai neseniai išsitekusioms net trims regioninėms televizijoms užgrojo laidotuvių maršas. Vienintelei Panevėžyje prie skaitmeninės transliacijos perėjusiai Aukštaitijos televizijai (ATV) kreditoriai teismo prašo skelbti mirties nuosprendį. Sunkmetį išgyvena ir televizijos, likusios ištikimos žiūrovams per kišenę kertantiems kabeliniams tinklams.

REKLAMA
REKLAMA

Reikalauja bankroto

Prašymą Aukštaitijos televizijai iškelti bankroto bylą Panevėžio apygardos teismui rugpjūčio 19-ąją įteikė bendrovė „Sineta“. Ieškovė motyvuoja, kad ATV nesilaikė 2009-aisiais pasirašytos sutarties dėl buhalterinių paslaugų teikimo. Tik kai kurias sąskaitas apmokėdavęs transliuotojas „Sinetai“ prasiskolino 6534 Lt. Buhalterines paslaugas teikusi bendrovė ATV siuntė prašymus ir raginimus padengti skolas, tačiau televizija į juos nereagavo. Be to, ieškovė nurodo, jog jai žinoma, kad televizija turi finansinių sunkumų, neatsiskaito su kai kuriais kreditoriais, nebevykdo veiklos.

REKLAMA

Akcininkai nesusirinko

Kol sprendimas nėra priimtas, teismas paskelbė nutartį dėl laikinųjų apsaugos priemonių – areštuotas ATV priklausantis nekilnojamasis ir kilnojamasis turtas bei piniginės lėšos. Įmonei leidžiama banko sąskaitoje turimus pinigus naudoti tik darbuotojų atlyginimams ir mokesčiams valstybei.

Vakar buvo paskutinė diena ATV pateikti atsiliepimą į ieškinį. Atrodo, kad įmonės savininkai nenusiteikę papildomomis finansinėmis injekcijomis kanalo traukti iš finansinės duobės.

Į vakar turėjusį vykti akcininkų susirinkimą atėjo tik vieno iš jų trijų – bendrovės „Eksena“ – atstovas. Tačiau jos turimų 50 proc. akcijų nepakanka priimti sprendimo.

Po 25 proc. Aukštaitijos televizijos akcijų priklauso bendrovėms „Distenas“ bei „Lagūna“.

Inga KONTRIMAVIČIŪTĖ

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų