• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų rudenį tikimasi operacinės sistemos „Windows 8.1“ pasirodymo, o kol kas vartotojai gali susipažinti su viešai (ir nemokamai) prieinama „Windows 8.1 Preview“ versija, kurią galima atsisiųsti iš „Microsoft" svetainės.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad „Windows 8.1“ naujovės bus susijusios ne tik su programine dalimi bei vartotojo sąsajos dizainu – pasikeis ir keliami reikalavimai aparatinei įrangai, kuri pretenduoja gauti suderinamumo su nauja operacine sistema sertifikatą. Naujuose dokumentuose atsispindi „Microsoft“ noras tapti pirmaujančia planšetinių kompiuterių, skirtų verslo sektoriui, rinkos lydere, praneša portalas „ZDNet“.

REKLAMA

2014 metais įrenginiai su integruotu ekranu – nešiojamieji kompiuteriai, planšetės ir monoblokai – privalės turės vaizdo kamerą (raiška – ne mažesnė kaip HD 720p) bei „Bluetooth“ bevielio ryšio modulį. Taip pat „Microsoft“ iškėlė daug tikslesnius reikalavimus mikrofonui ir garsiakalbiams. Visa tai padaryta tam, kad padėtų partneriams, kurie naudoja komunikacijai skirtą programą „Lync“. 2015 metais visi „Windows“ įrenginiai privalės palaikyti „Trusted Platform Module 2.0“ (TPM 2.0). Apie tai, kas yra „TPM“, galima sužinoti „Wikipedia“.

Beje, šie reikalavimai nėra būtini tam, kad galėtumėte įdiegti operacinę sistemą „Windows 8.1“. Anksčiau išleisti įrenginiai su „Windows 8“ atnaujinimą gaus nemokamai, o entuziastams vargu ar kils kokių nors problemų, diegiant naująją OS į savo asmeninius kompiuterius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų