• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trys ispanų kunigai pareiškė nepaklusią Madrido arkivyskupo nurodymui nebeaukoti mišių bažnyčioje, pramintoje "skurstančiųjų parapija".

REKLAMA
REKLAMA

Valjekos darbininkų rajone veikiančios bažnyčios kunigai suerzino arkivyskupą, nes apeigas atlieka vilkėdami ne dvasininkų luomo aprangą, o vietoj ostijos per Komuniją dalija sausainius.

REKLAMA

Pirmadienį Bažnyčia įsakė kunigams liautis aukoti mišias ir pareiškė perduosianti bažnyčios patalpas katalikiškai labdaros organizacijai "Caritas", kad ši galėtų toliau dalyti paramą gatvės vaikų ir skurdžių imigrantų gausiai tikinčiųjų bendruomenei.

Tačiau kunigai nusileisti neketina.

"Mes neketiname atsieti savo socialinio darbo, pagalbos skurstantiesiems nuo to, kaip švenčiame liturgiją", - antradienį laikraščiui "El Pais" sakė vienas jų, Enrique de Castro (Enrikė de Kastras).

REKLAMA
REKLAMA

Visuotinai žinomas kaip "raudonasis kunigas", džinsuotas E.De Castro savo namuose gyvena su dar 10 tikinčiųjų bendruomenės narių. Pasak dvasininko, kartais pavalgyti jų čia susirenka dar daugiau.

Pranešime spaudai kunigai cituoja tą Biblijos vietą, kurioje Bažnyčios tarnai raginami laikytis neturto.

"Tai, ką Jėzus skelbia šiame tekste, yra mūsų tikėjimas, ir mes norime toliau jį išgyventi. Susirinkimas nusprendė tęsti veiklą", - teigia kunigai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų