• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vėlų sekmadienio vakarą paaiškėjo visi FIFA Konfederacijų taurės pusfinalio dalyviai. B grupėje pirmąją vietą iškovojo Ispanijos futbolo rinktinė. Pasaulio ir Europos čempionai užtikrintu rezultatu 3-0 palaužė Nigerijos pasipriešinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Antrąją minutę ispanus išvesti į priekį galėjo Andresas Iniesta. Pastarasis išsilaisvino iš varžovų gynybos gniaužtų ir įsiveržęs į baudos aikštelę atliko smūgį. Kai atrodė, kad rezultatas taps 1-0, puikiai vartuose sužaidė Vincentas Enyeama.

REKLAMA

Tiesa, galiausiai Senojo žemyno komandą į priekį išvedė Jordi Alba. Trečiąją minutę kairiojo krašto gynėjas išmaudė visą Nigerijos rinktinės gynybą ir lengvai nuginklavo vartų sargą.

Po įmušto įvarčio Ispanijos futbolininkai tarsi atsipalaidavo, todėl tai pajutę afrikiečiai nieko nelaukę pradėjo ispanų vartų šturmą ir susikūrė ne vieną puikią progą, kuriomis nebuvo pasinaudota.

Vieną pavojingą tolimą smūgį atliko Sunday‘us Mba, bet vartuose buvęs Victoras Valdesas sureagavo į varžovo smūgį ir kamuolį nukreipė už galinės linijos. Dar po kelių minučių įvartį pelnyti galėjo ir Johnas Obi Mikelis. Deja, pastarasis sudelsė atlikti smūgį ir trenerio Vicente Del Bosque auklėtiniai dar kartą spėjo apsiginti.

REKLAMA
REKLAMA

Kuo toliau, tuo žaidimas darėsi atviresnis. Abi ekipos stengėsi išnaudoti susikurtas kontratakas ir artėjant pirmojo kėlinio pabaigai Ispanijos futbolininkai turėjo bent tris realias galimybes padvigubinti ar net patrigubinti savo turimą pranašumą.

Du kartus vartininką V.Enyeamą galėjo nuginkluoti Roberto Soldado, bet puolėjui niekaip nesisekė pasižymėti. Taip pat galimybe pelnyti įvartį nepasinaudojo Cescas Fabregasas, kurio smūgiuotas kamuolys pataikė į virpstą ir atšokęs nuo jo atsidūrė vartų sargo rankose.

Antroje rungtynių pusėje vaizdas aikštėje nesikeitė. Pakankamai progų pasižymėti turėjo tiek vieni, tiek kiti, bet ir vėl pirmi savo galimybėmis pasinaudojo ispanai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vos po keitimo aikštėje pasirodęs Fernando Torresas ėmėsi darbo. Prabėgus dviem minutėms, kai puolėjas pasirodė aikštėje, pastarasis po Pedro Rodriguezo perdavimo labai tiksliu smūgiu galva padvigubino Ispanijos rinktinės turimą persvarą.

Antrąjį įvartį praleidę Nigerijos futbolininkai palūžo. Nors Afrikos atstovai stengėsi nepasiduoti, ispanai visiškai perėmė kamuolio kontrolę ir ramiai kūrė užtikrintas atakas.

75 minutę pačią geriausią galimybę pasižymėti Nigerijos rinktinėje turėjo po keitimo aikštėje pasirodęs Johnas Ogu. Pastarasis atliko puikų reidą varžovų baudos aikštės link, bet laiku gavęs tikslų perdavimą atliko kokybiško smūgio nesugebėjo.

REKLAMA

Per likusias 15 antrojo kėlinio minučių afrikiečiams sumažinti varžovų turimos persvaros nepavyko, tuo tarpu ispanai ją dar labiau padidino. 88 minutę dublį šiame susitikime pelnė J.Alba ir taip įtvirtino savo komandos pergalę.

Rezultatas:

B grupė

Nigerija 0 – 3 Ispanija

3‘ [0 – 1] Jordi Alba

62‘ [0 – 2] Fernando Torres

88‘ [0 – 2] Jordi Alba

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų