• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neišsigąskite – šį kartą kalbėsime ne apie klaidžius mokesčių labirintus ir „Sodros“ šnipinėjamąja veiklą besiaiškinant, kodėl prieš motinystės atostogas ėmė ir pakilo jūsų atlyginimas visu šimtu litų.

REKLAMA
REKLAMA

 

Apkaltinti, pasmerkti nėštukę – daug paprasčiau, tam nereikia nei kvailų įstatymų, nei bukų valdininkų. Užtenka... kitos nėštukės. Arba jau pagimdžiusios moters. Kuri turėtų tvirtą nuomonę kai kuriais nėštumo ir gimdymo klausimais. Ir sniego gniūžtė jau graso pavirsti didžiule pagiežos, pasmerkimo lavina.

REKLAMA

 

Taigi kuo dažniausiai kaltinamos nėštukės?

 

Nuodėmė Nr. 1: Būti ar nebūti. Kodėl pastojai? Jei tai – pirmas nėštumas, šis klausimas tikriausiai niekam nekils. Galbūt nekils ir su antruoju nėštumu. Bet jei ryžaisi pastoti trečią, ar, kas protu nesuvokiama, ketvirtą kartą – tikrai neišvengsi nuostabos ir... veikiausiai pasijusi net kalta. Ruošiesi gyventi iš pašalpų? Ar pagalvojai, iš ko visus vaikus išlaikysi? O kaip juos ketini išleisti į mokslus? Jei po visų šitų klausimų nepasijusi it sugauta už rankos turguje vagianti obuolį – esi tvirta asmenybė.

REKLAMA
REKLAMA

 

Nuodėmė Nr. 2: Svorio peripetijos. Kiek priaugai? Subtilus klausimas, kategoriškai draudžiamas vyrams, bet... juk teiraujasi artima draugė. Moteriškai, pokalbyje „tarp mūsų, mergaičių“. Priaugti bent kiek daugiau, nei norma – jau nebe tik nesveika, bet ir nemandagu. „Neapsileisk, paskui liksi panaši į karvę“, „Tik nevalgyk už du – paskui tikra boba virsi“, - tokių ir panašių pamokymų susilaukia kiekviena, kuri leidžia sau malonumą priaugti daugiau nei rekomenduojami 12 kilogramų.

 

Nuodėmė Nr. 3: Mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis. Ar lankai nėščiųjų pamokėles? Nesvarbu, kad visą reikiamą informaciją gauni iš gydytojo. Ir juolab nesvarbu, kad tau geriausia relaksacija – pagulinėjimas sode, tarp obelų pakabintame hamake. Nėščiųjų mokyklėlė – privalu, priešingu atveju būsi palaikyta tikra nesusipratėle.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Nuodėmė Nr. 4: Gimdymas – visuomenės reikalas. Kaip ruošiesi gimdyti? Teisingas atsakymas priklauso nuo klausiančiojo asmenybės. Vieniems šiukštu negalima sakyti „natūraliai“, nes palaikys urviniu žmogumi, kitiems – geriau nė neužsiminti apie svarstomą epidūrinės nejautros galimybę, nes išvadins beširde nedėkinga, kuri bijo taip dosniai motinos gamtos suteikto malonumo patirti gimties stebuklą.

 

Nuodėmė Nr. 5: Maitinimo planai. Ar maitinsi krūtimi? Vienintelis teisingas atsakymas – TAIP!!! Ir kuo ilgiau. Nėštumo metu net žvilgsnį mesti į buteliukus su čiulptukais – jau nuodėmė. O domėjimasis, kuo vienas pieno mišinėlis skiriasi nuo kito – tarsi plūdimasis viešoje vietoje.

 

Ar esate pačios patekę į panašią situaciją? Ar teko susidurti su aplinkinių kaltinimais dėl to, kas, šiaip ar taip, tikrai nėra jų reikalas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų