• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Stambule jau antrą parą tęsiasi policijos ir protestuotojų susirėmimai. Pranešama, kad protestuotojų ir policijos susirėmimų metu sužeistų žmonių skaičius auga. Protesto akcijos vyksta ne tik Stambule, bet ir Turkijos sostinėje Ankaroje.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš protestuotojus policija naudoja vandens patrankas, šaudoma guminėmis kulkomis bei itin gausiai naudojamos ašarinės dujos.

REKLAMA

Protestuotojai nesitraukia iš Gezi parko – tai protestas prieš planus pertvarkyti šią Taksim aikštės dalį. Stambulo teismas vėliau nurodė laikinai sustabdyti medžių rovimą. Tačiau visuomenė yra pasipiktinusi premjeru Recepu Tayyipu Erdoganu ir neramumai išplito į Ankarą ir kitus šalies miestus (Bodrum, Konya ir Izmir).

JAV jau pareiškė savo susirūpinimą dėl didelio nukentėjusių protestuotojų skaičiaus. “Tikime, kad Turkijos ilgalaikis stabilumas, saugumas ir gerovė geriausiai gali būti garantuoti palaikant fundamentalias saviraiškos, susirinkimo ir būrimosi į organizacijas laisves. Būtent tokias laisves demonstruoja šie protestuotojai” , - teigė valstybės departamento atstovė Jen Psaki. Pasak korespondentų, aplinkosauginis protestas tapo nukreiptu prieš valdžią protestu.

Pranešama, kad sulaikyta apie šimtas žmonių, taip pat kelios dešimtys sužeista.

Tinklalapyje http://occupygezipics.tumblr.com/ pateikiamos fotografijos iš miesto gatvių.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų