• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrapavrdžiai Olegas ir Nikoljaus Popovai pripažinti kaltais dėl įsibrovimų ir vagysčių iš prabangių parduotuvių.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto apylinkės teismas garsiojo klouno bendrapavrdžiui Olegui Popovui skyrė devynerius metus laisvės atėmimo bausmę, o jo broliui - Nikolajui - aštuonerius metus įkalinimą pataisos namuose. Taip pat teismas tenkino nukentėjusių pateiktus civilinius ieškinius, kurių bendra suma viršija 760 000 litų.

REKLAMA

Vyriškiai pripažinti kaltais dėl svetimo turto pagrobimo stambiu mastu įsibrovus į patalpas ir svetimo turto sugadinimo. Bylos duomenimis, nagrinėjimo metu pavyko nustatyti, kad O. ir N. Popovai kruopščiai ruošdavosi vagystėms: iš anksto apžiūrėdavo vagystės vietas, rinkosi tik brangiais ir lengvai realizuojamais daiktais prekiaujančias parduotuves.

Planuodami apvogti prabangių laikrodžių parduotuvę sostinės Gedimino prospekte, iš anksto imitavo remonto darbų atlikimą: įėjimą į parduotuvę užtvėrė statybine tvora, ją uždengė juoda plėvele, taip siekdami nukreipti aplinkinių dėmesį nuo parduotuvės prieigų.

REKLAMA
REKLAMA

O ketindami apvogti kompiuteriais ir skaitmenine technika prekiaujančią parduotuvę specialiai išsinuomojo kaimynines patalpas ir per sienoje, jungiančioje parduotuvę ir minėtas patalpas, padarytą skylę pateko į sandėlį.

Į įvykio vietas kaltinamieji atvykdavo tam tikslui įsigytu automobiliu, kurį buvo pritaikę gabenti pavogtiems daiktams: užtamsinę stiklus, išėmę sėdynes, pakeitę transporto priemonės valstybinį numerį. Vagysčių metu iš parduotuvių buvo pavogta laikrodžių, kailinių, kompiuterių ir kitokios skaitmeninės technikos, moteriškos avalynės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visos kaltinamųjų vagystės būdavo įvykdytos žaibiškai, asmenys veikdavo organizuotai, būdavo pasiskirstę vaidmenimis.

Posėdyje liudiję apsaugos darbuotojai tvirtino, kad nuvykę į įvykio vietas nusikaltėlių jau neberasdavo, nors nuo pavojaus signalo gavimo centriniame valdymo pulte iki jų atvykimo į įvykio vietą praeidavo penkios - aštuonios minutes.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamieji jau ne kartą buvo teisti už nusikaltimų nuosavybei padarymą, tačiau tinkamų išvadų dėl savo elgesio nedaro, todėl bausmių tikslai gali būti pasiekti tik paskiriant realias laisvės atėmimo bausmes. Visos kaltinamųjų įvykdytos nusikalstamos veikos tyčinės.

REKLAMA

Visos vagystės įvykdytos kelerius metus, tačiau nusikaltėliai sulaikyti pernai.

Prieš ketverius metus O. ir N. Popovai įsibrovė į J. Basanavičiaus gatvėje veikiančią laikrodžių parduotuvę. Taip pat apiplėšta Gynėjų gatvėje įsikūrusi prabangiais laikrodžiais prekiaujančią parduotuvę. Ten užsukęs O. Popovas pagrobė kelis laikrodžius, kurio vieno vertė siekė apie 18 tūkstančius litų.

Bylos duomenimis, vagyšius paprašė parodyti vieną laikrodį, antrą, trečią, o po to stvėrė vieną jų ir spruko.

Tais pačiais metais bendrapavardžiai nusikaltėliai įsilaužė į Naugarduko gatvėje esančią mobiliųjų telefonų servisą - taisyklą ir pagrobė iš ten maždaug du šimtus vienetų telefonų, kurių vertė daugiau nei 30 tūkstančių litų.

REKLAMA

Tie patys kaukėti plėšikai 2009 metais įvažiavo į prekybos centro „Akropolis" veikinačią juvelyrinių dirbinių parduotuvę „Baltekslita“ ir per keletą sekundžiųpagrobė juvelyrinių dirbinių už maždaug du šimtus tūkstančių. litų.

Vagys pabuvojo ir Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje įsikūrusioje juvelyrinių dirbinių krautuvėlėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų