• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien „Barcelona“ komandos treneris Tito Vilanova dalyvavo spaudos konferencijoje, kurioje patvirtino, kad jis ir toliau ketina dirbti „Barcelona“ ekipoje. Strategas taip pat tiki, kad „Barcelona“ era dar nėra baigta.

REKLAMA
REKLAMA

Priminsime, kad T.Vilanova ne taip ir seniai atsigavo po jam atliekamų chemoterapijos kursų, o šiandien strategas davė pirmą interviu, po to kai grįžo iš Niujorko (ten treneris ir gydėsi).

REKLAMA

Spaudoje buvo manoma, kad T.Vilanova šiandien praneš apie savo ketinimus likti Barselonoje. Būtent tą treneris ir patvirtino.

„Po man atliktų procedūrų aš jaučiuosi gerai. Dėl kai kurių gydymų poveikių aš ir negalėjau bendrauti su spauda, bet dabar jau atsigavau. Su kiekviena diena jaučiuosi vis geriau. Kai buvau Niujorke, visada norėjau grįžti į treniruotes ir dalyvauti spaudos konferencijose“, - kalbėjo T.Vilanova.

„Būdamas Niujorke aš bandžiau padėti komandai kiekvieną dieną, bet atstumas turėjo įtakos. Visgi šiuolaikiniu technologijų pagalba aš bendraudavau su savo žaidėjais. Kalbant apie mano norą tęsti darbą čia – jis yra labai stiprus ir aš noriu čia būti kitame sezone“.

REKLAMA
REKLAMA

„Apie pasitraukimą aš niekada negalvojau. Kai turėdavau dvi laisvas dienas, pradėdavau nuobodžiauti. Toks mano gyvenimas ir aš nejaučiu jokio spaudimo“, - tęsė „Barcelona“ strategas.

Tačiau spaudimą jausti turėtų visas „Barcelona“ klubas, kuris pirmąsias Čempionų lygos pusfinalio rungtynes pralaimėjo net 0-4. Miuncheno „Bayern“ klubas namuose neturėjo vargo su katalonais, tačiau kitą savaitę bavarai vyks į Barseloną. T.Vilanova mano, kad „Barcelona“ era dar tikrai nesibaigė.

„Apie tai kalbama daug. Laimėti „La Liga“ ir Čempionų lygą visada yra sunku. „Barca“ pastaruosius tris metus iškovodavo titulų. Jei šiame sezone mes laimėsime lygą, tai bus ketvirtasis titulas per penkis metus, o tai tikrai unikalu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Čempionų lygos pusfinalį mes pasiekėme šešis kartus, o tokio rekordo nepagerinsi jau kitais metais. Nemanau, kad „Barcelona“ era jau pasibaigė“, - toliau kalbėjo T.Vilanova.

„Ar mes priklausomi nuo Lionelio Messi? Nemanau, kad jo nebuvimas buvo pastebimas. Mes laimėjome tris paskutinius lygos mačus ir per juos įmušėme 9 įvarčius, ir nepraleidome nei vieno. Tačiau mes tikrai esame priklausomi nuo Messi. Jis geriausias pasaulio žaidėjas ir muša labai daug įvarčiu. Nuo jo būtų priklausomas bet koks klubas. Tikiuosi, kad mes nuo jo priklausysime dar daug metų“, - tęsė treneris, kuris užsiminė ir apie kitos savaitės Čempionų lygos atsakomąjį pusfinalio mačą su „Bayern“.

REKLAMA

„Mes esame „Barca“ ir mes žaisime namuose. Sakyti, kad mes pateksime į finalą būtų neįtikinama, bet mes būsime įsipareigoję kovoti iki galo ir laimėti. Jei pirmajame kėlinyje mums pavyktų įmušti du įvarčius, tada visko gali atsitikti. „Bayern“ fanai pirmajame mače sukūrė neįtikėtiną atmosferą, tikiuosi, kad ir mūsų fanams tai pavyks. Tikrai neketiname pasiduoti“

Šią savaitę „Barcelona“ vice-prezidentas Josepas Maria Bartomeu pareiškė, kad „Barca“ vasarą nusipirks keturis ar penkis naujus žaidėjus. T.Vilanova taip pat prakalbo apie vasaros planus.

REKLAMA

„Savo planų nekeitėme. Turime aiškų planą ir esu nusprendęs kokių žaidėjų mums reiktų. Šiuos planus buvome sudarę jau prieš tris mėnesius ir nuo to laiko niekas nepasikeitė“, - toliau mintimis dalinosi T.Vilanova.

T.Vilanovos buvo paklausta ir apie situaciją su Victoru Valdesu, kurio sutartis baigsis galioti 2014 metų vasarą.

„Su juo apie tai nekalbėjau. Jis nesakė, kad kitais metais jo čia nebus, tačiau jis atskleidė, kad nepratęs iki 2014 metų galiojančios sutarties. Aš negaliu jo įtikinti kokia „Barca“ yra gerai, nes tą jis žino net geriau už mane. Kai baigsime sezoną, aš su juo pakalbėsiu, nes noriu žinoti ką jis galvoja. Bet kokiu atveju, jo nusiteikimas treniruotėse yra nuostabus ir tai priverčia mane galvoti, kad jis tai gali tęsti ir kitame sezone“, - užbaigė T.Vilanova.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų