• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos „Ligue 1“ lygoje sekmadienį buvo baigtas 33 turas. Vėliausiai vyko rungtynės tarp Paryžiaus „Saint-Germain“ ir „Nice“ klubų, o pergalę rezultatu 3-0 iškovojo lyderio poziciją ginantis PSG.

REKLAMA
REKLAMA

Šiose rungtynėse Paryžiaus klubas norėjo tik pergalės. Taip klubas stengėsi atsigauti po netikėto pralaimėjimo Prancūzijos taurėje („Coupe de France“), kai PSG po vienuolikos metrų baudinių serijos nusileido „Evian“ komandai.

REKLAMA

„Saint-Germain“ ekipai pavyko įmušti gan greitą įvartį. 10 rungtynių minutę Zlatanas Ibrahimovičius puikiai pastebėjo Javierą Pastore. Argentinietis prie savęs pritraukė „Nice“ vartininką ir du varžovų gynėjus ir tada atmetė kamuolį Jeremy Menezui, kuris nesunkiai išvedė savo ekipą į priekį.

Po kelių minučių J.Menezas turėjo dar vieną progą, tačiau šį kartą prancūzas smūgiavo tiesiai į „Nice“ vartininką Davidą Ospiną.

REKLAMA
REKLAMA

Nesužaidus pusvalandžio keletą atakų sukūrė „Nice“ klubas, bet PSG sėkmingai apsigynė. Kitoje aikštės pusėje pavojingus smūgius atliko Thiago Silva ir Javieras Pastore, tačiau jie įvarčių iki pertraukos neįmušė. To nepavyko padaryti ir „Nice“ komandai.

Po pertraukos PSG ir toliau stengėsi žaisti aktyviau, bet greito įvarčio šį kartą Paryžiaus klubas neįmušė. „Nice“ ilgą laiką sėkmingai gynėsi, nors tikrai pavojingus smūgius atliko Ezequielis Lavezzi ir Z.Ibrahimovičius.

63 minutę „Nice“ klubas sulaukė skaudaus smūgio – vartininkas D.Ospina suklydo savo baudos aikštelėje ir buvo priverstas prasižengti prieš E.Lavezzi. Mačo teisėjas už tai paskyrė vienuolikos metrų baudinį ir vartininkui parodė raudoną kortelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nice“ į aikštę išleido atsarginį vartininką Jorisą Delle, tačiau jis nesugebėjo atremti Z.Ibrahimovičiaus baudinio ir PSG išsiveržė į priekį 2-0.

Įgavę kiekybinį pranašumą, PSG pradėjo dar labiau spausti „Nice“ ekipą, kuri iš paskutiniųjų stengėsi apsiginti ir tą klubui pavykdavo padaryti.

Visgi 88 minutę PSG pagaliau išnaudojo kiekybinį pranašumą. Po Z.Ibrahimovičiaus perdavimo įvartį iš arti įmušė, aikštėje po keitimo pasirodęs, saugas Clementas Chantome. Šis įvartis garantavo PSG klubui užtikrintą pergalę ir po jos Paryžiaus klubas su 70 taškų užtikrintai pirmauja „Ligue 1“ lygoje. Antroje vietoje esantis Marselio „Olympique“ nuo jų atsilieka 9 taškais. Tuo metu „Nice“ ekipa su 54 taškais nukrito į 6 vietą.

REKLAMA

Svarbią pergalę iškovojo „Lille“ klubas, kuris mačo pabaigoje 2-1 palaužė „Bastia“ ekipą. Namuose žaidęs „Bastia“ į priekį išsiveržė 47 minutę, kai įvartį pelnė Wahbi Khazri.

Geriau rungtyniavęs „Lille“ klubas niekaip nesugebėjo išlyginti rezultato, kol 85 minutę tai padarė Lucasas Digne. Negana to, per pridėtą teisėjo laiką visus tris taškus „Lille“ klubui iškovojo Marko Baša įvartis.

Ši pergalė „Lille“ ekipai buvo labai svarbi. Po jos ekipa su 56 taškais pakilo į 4 vietą, o „Bastia“ (39 tšk.) nukrito į 13 poziciją.

REKLAMA

 

33 turo rezultatai:

PSG 3 – 0 „Nice“

10‘ [1 – 0] Jeremy Menez

63‘ David Ospina („Nice“) – raudona kortelė

65‘ [2 – 0] Zlatan Ibrahimovič (11 m)

88‘ [3 – 0] Clement Chantome 

„Bastia“ 1 – 2 „Lille“

47‘ [1 – 0] Wahbi Khazri

85‘ [1 – 1] Lucas Digne

90‘ [1 – 2] Marko Baša

„Toulouse“ 0 – 1 „Lorient“

78‘ [0 – 1] Jeremie Aliadiere

„Sochaux“ 2 – 2 „Bordeaux“

34‘ [1 – 0] Ryad Boudebouz (11 m)

51‘ [1 – 1] Ferreira Filho Mariano

64‘ [2 – 1] Cedric Bakambu

78‘ [2 – 2] Cheick Diabete

„Reims“ 0 – 1 „Valenciennes“

57‘ [0 – 1] Gregory Pujol

„Nancy“ 3 – 1 „Evian“

21‘ [1 – 0] Paul Alo´o Efoulou

34‘ [1 – 1] Saber Khelifa

65‘ [2 – 1] Benjamin Moukannjo

81‘ [3 – 1] Benjamin Moukannjo

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų