• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie 400 bėgimo entuziastų, nepabūgę vėsaus oro bei nespėjusio ištirpti sniego, šį sekmadienį susirinko Vilniaus Vingio parke, kur vyko pirmoji „Nike+ bėgimo klubo“ treniruotė, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Minioje buvo matyti ir ne vienas žinomas veidas – modeliai Gabrielė Martirosianaitė, Aistė Jasaitytė su vyru Romanu Čeburiak, dainininkai Vaidas Baumila, Gabrielius Vagelis, choreografas Šarūnas Kirdeikis, radijo laidų vedėjas Rolandas Mackevičius ir kt. Jie kartu su kitais bėgimo entuziastais pradėjo treniruotis gegužės 26 d. vyksiančiam bėgimo renginiui „Nike Aš bėgu. Vilnius 2013/DNB Pusmaratonis“. Iššūkį sau metė ir Liepa Rimkevičienė, po ilgos pertraukos vėl nusprendusi pradėti bėgioti.

REKLAMA

„Šiandien jau pajutau lengvą raumenukų skausmą – matyt, buvo išjudinti tie raumenys, kurie per ilgą žiemą buvo neaktyvūs, – įspūdžiais po pirmosios treniruotės dalinasi L. Rimkevičienė. – Džiaugiuosi, kad dalyvavau treniruotėje kartu su kitais – dabar norisi pradėti bėgioti kiekvieną dieną.“ L. Rimkevičienė pastebi, jog nors nėra bėgimo entuziastė, galinti bėgti per pusnynus, tačiau džiaugiasi, kad žvarbus sekmadienio oras neišgąsdino, nes vos pradėjusi bėgti pajuto didelį malonumą ir dabar planuoja daryti tai kiekvieną rytą, prieš eidama į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį vykusią bėgimo treniruotę vedė profesionalūs atletikos treneriai – Palmira Žukienė, olimpietis Vitalijus Kazlovas, Jūratė Strumskytė bei Dangyra Grigienė. Susirinkusieji buvo mokomi taisyklingai kvėpuoti, pasirinkti tinkamą bėgimo ritmą. Buvo pristatyta speciali bėgimui skirta „Nike+“ telefono aplikacija, o visi norintieji galėjo išbandyti ir „Nike“ batelius. Susirinkusiųjų laukė specialūs renginio partnerių pasiūlymai.

„Jau pernai, organizuodami bėgimo treniruotes pastebėjome, kad Vilniuje yra tikrai daug bėgimo entuziastų, tačiau šių metų startas džiugiai nustebino – tai buvo gausiausiai dalyvių sutraukusi mūsų kada nors organizuota treniruotė,“ – teigia „Nike Aš bėgu“ renginio iniciatorės – sporto prekių gamintojos „Nike" – prekės ženklo atstovė Lietuvoje Milda Monstavičiūtė. Pasak jos, susirinkusi minia nepabūgo tarpais boluojančio sniego, su kuriuo organizatoriai kovojo treniruotės išvakarėse – šeštadienį jie Vingio parke kasė sniegą nuo bėgimo tako.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nike+ bėgimo klubo” bėgimo treniruotės vyks kiekvieną sekmadienį 11.00 val. ir kiekvieną ketvirtadienį, 19.00 val., šalia Vingio parko estrados.

Tarptautiniai „Nike“ bėgimo renginiai vyksta 34-iuose pasaulio miestuose, juose dalyvauja beveik 400 tūkst. bėgimo entuziastų. Šiais metais Lietuvoje „Nike Aš bėgu. Vilnius / DNB Pusmaratonis“ vyks gegužės 26 d. Dalyviai kviečiami įveikti 5 km, 10 km ir 21 km distancijas. Daugiau apie varžybas galima sužinoti http://www.nikeasbegu.lt/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų