• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiais metais kompanija „Intel“ ketina rimtai imtis reklamuoti savo bevielio vaizdo signalo perdavimo technologiją „Wireless Display“ („WiDi“), teigia taivaniečių IT leidinys „Digitimes“. „Intel“netgi ėmėsi aktyviai bendradarbiauti su kompanijomis LG, „Samsung“ ir „Toshiba“, o ateityje „WiDi“ turėtų tapti standartu tokiuose produktuose, kaip nešiojamieji kompiuteriai ir skystųjų kristalų televizoriai. Taip pat „Intel“ planuoja, kad po truputį „WiDi“ naudojimo sfera plis ir į kitus įrenginius, tarp jų planšetinius kompiuterius ir „All-in-One“ monoblokus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu naudojama naujausia standarto versija „WiDi 3.5“ leidžia bevieliu būdu transliuoti vaizdo medžiagą iki pat „Full HD“ 1080p raiškos, stereoskopinį 3D turinį ir 5.1 kanalų garso takelį, o taip pat bevieliu būdu prijungti įrenginius su USB sąsaja. „WiDi“ technologija yra suderinama su alternatyviu multimedijos duomenų perdavimo standartu (taip pat bevieliu) „Miracast“, kurio populiarinimu užsiima organizacija „Wi-Fi Alliance“.

Dauguma didžiųjų nešiojamųjų kompiuterių gamintojų įdiegs „WiDi“ palaikymą savo produktuose, kurie turės naujuosius „Haswell“ mikroarchitektūros procesorius, o šių debiutas turėtų įvykti birželio mėnesio pradžioje. „WiDi“ pasirodys ir televizorių priedėliuose, kuriuos gamins tokios kompanijos kaip „Netgear“, „D-Link“, „Belkin“, „Bitland“, „Buffalo“ ir „IO Data“. Tad galima tikėtis, kad „Intel“ technologijos populiarumas šiek tiek padidės. Antra vertus, kiek ja vartotojai naudojasi praktikoje, čia jau kitas klausimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų