• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos informacijos centro finansavimas slepiamas nuo visuomenės

Europos Komisija turi teisę neinformuoti piliečių

Vyriausybė ketina likviduoti Lietuvoje veikiantį Europos informacijos centrą ir jo padalinius devyniuose Lietuvos miestuose, informuoja „Respublika“. Šią, visuomenės informavimu užsiimančią kontorą, ketinta uždaryti dar 2009 metais, tačiau Užsienio reikalų ministerijai pritrūko noro.

REKLAMA
REKLAMA

Europos informacijos centro likvidavimu Saulėlydžio komisija siūlė užsiimti Andriaus Kubiliaus Vyriausybei dar 2009 metais. Tačiau struktūra pasirodė neįveikiama. Per 4 metus ji net išsiplėtė. Pernai sausį Šalčininkuose buvęs užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis iškilmingai atidarė dar vieną, jau 11-ąjį, centro padalinį. "Respublikai" pradėjus tyrimą, kam reikalingi ir kaip finansuojami Europos informacijos centrai, paaiškėjo, kokios sudėtingos atsakymų į paprastus klausimus parengimo sistemos įdiegtos Lietuvoje.

Europos informacijos centro direktorė Austė Korbutė „Respublikai“ kategoriškai atsisakė atskleisti, kokį finansavimą gauna centrai ir kaip panaudojamos mokesčių mokėtojų lėšos. Anot jos, sutartis yra pasirašyta su Europos Komisija, todėl ji turinti teisę slėpti informaciją nuo visuomenės. A.Korbutė įtikinėjo, esą prieš 14 metų Lietuvos piliečiai labai mažai žinojo apie ES, o dabar žmonių žinių lygis pakilo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų