• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paprastai gąsdina vien pati įkalinimo mintis. Asmuo ne tik staigiai atskiriamas nuo visuomenės, bet ir iškart nugrūdamas į pačią socialinių kopėčių apačią, kur niekas nesistebės, jei jam/jai kas nors nutiks. Listverse.com šiandien siūlo paskaityti apie baisiausius kalinių patyrimus.

Paprastai gąsdina vien pati įkalinimo mintis. Asmuo ne tik staigiai atskiriamas nuo visuomenės, bet ir iškart nugrūdamas į pačią socialinių kopėčių apačią, kur niekas nesistebės, jei jam/jai kas nors nutiks. Listverse.com šiandien siūlo paskaityti apie baisiausius kalinių patyrimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Dėl grožio produktų lupama oda

Kai asmuo nubaudžiamas mirties bausme, paprastai manoma,kad taip jis/ji jau sumoka savo skolą visuomenei. Tik ne Kinijoje. Čia po to, kai valstybė jus nužudo, visuomenei skolą sumokėti dar turi ir jūsų kūnas. Tikriausiai girdėjote, kad kartais paimami nusikaltėlių organai – tai, nors ir sunkiai suvokiama, dar gali būti bent šiek tiek pateisinama, nes padeda išgelbėti gyvybes.

REKLAMA

Tačiau kur kas sunkiau pateisinti, kai kūnams nudiriama oda, kuri panaudojama odos kremų ir kosmetikos tyrimams. Būtent tuo buvo apkaltinta viena iš Kinijos kosmetikos kompanijų.

9. Priverstinės psichodelinės „kelionės“

Labai stiprus haliucinogeninis narkotikas LSD gali jums atverti visiškai kitus pasaulius. Daugelis tikriausiai neatsisakytų tai išbandyti. Bet asmenys, patekę į kalėjimus, kuriuose sukiodavosi Sidney Gottliebas, galėjo tikėtis būti svaiginami be jų pačių žinios vien tam, kad Amerikos valdžia patenkintų savo smalsumą ir pamatytų, kas nutiks kaliniams.

REKLAMA
REKLAMA

S. Gottliebas dalyvavo prieštaringai vertinamoje ir iš dalies įslaptintoje programoje „MK Ultra“, kurios metu bandyta išsiaiškinti, kaip kontroliuoti žmonių protus. Atliekant bandymus su LSD visuomet buvo pasirenkami žmonės, kurie faktiškai negalėdavo pasipriešinti – kaliniai, psichikos sutrikimų turintys asmenys.

Vienu žinomu atveju asmuo buvo svaiginamas LSD 174 dienas iš eilės. Tai parodė, jog iš tikrųjų niekam nerūpi, kas daroma su psichikos ligoninių pacientais ir kaliniais.

8. Kraujo eksperimentas

Sing Sing kalėjimo kalinys Louisas Bo, kuriam buvo paskirta mirties bausmė, sutiko dalyvauti viename beprotiškiausių eksperimentų: vyras buvo prijungtas prie įrenginio kartu su vėžiu sergančia mergaite ir pastarosios kraujas buvo filtruojamas per jo kūną. Nors eksperimentas nepavyko, L. Boy buvo suteikta malonė ir jis buvo išleistas į laisvę. Tai tik patvirtina, kad asmuo, sėdintis kalėjime, neturi ką prarasti, todėl gali sutikti dalyvauti beprotiškiausiuose eksperimentuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

7. Vėžio injekcijos

Rasti vaistus nuo vėžio bandoma jau ištisus dešimtmečius, o 1956 m. mokslininkams ir gydytojams kilo, jų manymu, ideali idėja – užkrėsti kalinius vėžiu ir pažiūrėti, kas nutiks. Nors kaliniai sutiko dalyvauti projekte, eksperimento nauda vis dėlto buvo suabejota.

6. Sodomija su šluotkočiu

Kaip dauguma žino arba įtaria, sodomija yra neatskiriama gyvenimo kalėjime dalis. Tačiau kalbama ne tik apie vienų kalinių elgesį su kitais. Tokiomis veiklomis, pasirodo, gali užsiimti ir policijos pareigūnai. Vienas garsesnių pastarojo meto brutalaus policijos elgesio pavyzdžių – pareigūnui Charlesui Schwarzui pateikti kaltinimai dėl Abnerio Louima, imigranto iš Haičio, kankinimo. Sodomija buvo atliekama su šluotkočiu. Kalinys patyrė didelius vidinius sužalojimus. Už ką jį kankino? Pareigūnui pasirodė, kad kalinys jam trenkė... Paskui paaiškėjo, kad toks įsitikinimas buvo nepagrįstas.

REKLAMA

5. Sumuštas iki neatpažinimo

Afganistane galima išgirsti daug pasakojimų, kaip sulaikytieji ir kaliniai kenčia nuo vakariečių kareivių. Tokius atvejus ne tik sudėtinga tirti, bet net bylai pasiekus teismą yra labai maža galimybė, jog kas nors turės už tai atsakyti.

Vienas jaunas afganas taksi vairuotojas buvo sumuštas, surakintas ir paliktas kaboti, jam nebuvo duodama nei maisto, nei vandens kelias dienas. Specialusis teismo tardytojas, paprašytas apibūdinti jaunuolio patirtus sužeidimus, aiškino, jog jis atrodo taip, tarsi jį būtų pervažiavęs autobusas.

REKLAMA

4. Kovos klubai (privaloma registracija)

Viename Pensilvanijos kalėjime, kaip ir visur, prižiūrėtojai reguliariai šaiposi iš kalinių, juos muša ir prievartauja. Tačiau čia jie prasimanė ir dar vieną „pramogą“ – priversti kalinius kovoti tarpusavyje dėl jų pramogos. Situaciją matę gydytojai teigia gydę viską – nuo išmuštų dantų iki suskaldytų krumplių.

3. Nutraloaf (maistas)

Nutraloaf sulaukia įspūdingos reakcijos. Taip vadinamas baisiausias maistas, kurį legaliai kalėjimas gali duoti kaliniams. Tai viskas, ko reikia, kad kūnas išgyventų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis „maistas“ toks pasišlykštėtinas, kad kaliniai, galintys rinktis tarp savaitę trunkančio maitinimo šiuo patiekalu ir savaitės vienutėje, renkasi pastarąją bausmę. Kalinių teigimu, tokia bjaurastis turėtų būti vertinama kaip neįprasta ir žiauri bausmė. Tačiau šie skundai paprastai ignoruojami, nes gaunami iš kalinių.

2. Kankinimas „baltuoju garsu“

„Baltasis garsas“ yra garsas, kurį girdite, kai ieškote norimos radijo stoties, tačiau dar jos neužčiuopėte. Daugeliu tyrimų buvo bandoma išsiaiškinti, kokį poveikį „baltasis garsas“ turi kūnui. Kai britų kareiviai bandė palaužti savo kalinius, atrodė, kad būtent mušimas, neleidimas miegoti ir „baltasis garsas“ leisdavo pasiekti tikslą.

REKLAMA

1. Palikti mirti

Policijos pareigūnai dažnai parodo nenuspėjamą vieningumą. Jie taip pat ne visada elgiasi pagal įstatymą. Tai aiškiai parodo Adolpho Archie atvejis.

Adolphas Archie Naujajame Orlande nužudė policininką. Įvykus susišaudymui jam buvo reikalinga medicininė pagalba, tačiau vyras buvo nuvežtas ne į ligoninę, o į policijos nuovadą. Po kelių valandų jis mirė. Skrodimo rezultatai parodė, kad mirties priežastis yra kritimas, kurio metu sutrupėjo dantys, keliose vietose skilo kaukolė ir buvo siaubingai sužalotos sėklidės.

Antrasis nepriklausomas tyrimas parodė, kad nusikaltėlis buvo užmuštas įsiutusios policininkų minios.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų