• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aferistams aukos atidavė 4 000 svarų, 800 litų, o išgavus elektroninės bankininkystės duomenis paimta 1 500 litų ir 1 000 Lt greitųjų kreditų.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno apskrities policija praneša pradėjusi keturis ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo, tris iš kurių yra padaryti telefoninių sukčių.

REKLAMA

Labiausiai nukentėjo Kėdainių rajono, Josvainių miestelio gyventojas S.D. Vyriškiui į namų telefoną paskambinęs vyriškis prisistatė jo sūnumi iš Airijos ir pasakė, kad krisdamas nuo laiptų sunkiai sužalojo mergaitę, kuriai būtina skubi operacija.

Tam reikia 4 000 svarų, tada nebūtų pranešta policijai ir būtų pasirašyta susitaikymo sutartis. S. D. sutiko sumokėti pinigus, kuriuos perdavė nepažįstamai merginai.

Panašų "pasakojimą" išgirdo ir Jonavos gyventoja. Moteriai paskambinęs vyriškis prisistatė policijos pareigūnu, paaiškino, kad jos anūkas sužalojo mergaitę ir reikia pinigų gydymui.

REKLAMA
REKLAMA

Į namus atvykusiam asmeniui O. A. padavė 800 Lt. Vėliau moteris suprato, kad buvo apgauta.

Dar vienas žmogus nuo sukčių nukentėjo Kaune. Į A.B. namų telefoną paskambinęs ir policijos pareigūnu prisistatęs asmuo apgaulės būdu išviliojo internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis ir iš moters sąskaitos paėmė 1 500 Lt bei 1 000 Lt kreditą.

Policija pakartotinai ragina gyventojus būti apdairius ir sulaukus nepažįstamų asmenų skambučių neskubėti pildyti jų prašymų. Gyventojai turėtų žinoti, kad policijos bei kitų tarnybų pareigūnai, paskambinę telefonu, niekada neprašo perduoti grynųjų pinigų, pasakyti elektroninės bankininkystės prisijungimo duomenų ar atlikti kitų bankinių operacijų.

Neatskleiskite nepažįstamiems asmenims savo vardo, pavardės, asmens kodo, konfidencialių elektroninės bankininkystės duomenų. Kilus įtarimui, kad susidūrėte su sukčiumi, nedelsdami skambinkite į policiją bendruoju pagalbos telefono numeriu 112.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų