• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Latvijos "Naujojo laiko" (NL) partijos neeiliniame suvažiavime šeštadienį jos valdybos pirmininku išrinktas partijos parlamentinės frakcijos vadovas Krišjanis Karinis, o naujai sukurtos tarybos pirmininku tapo buvęs valdybos pirmininkas Einaras Repšė.

REKLAMA
REKLAMA

Kandidate į valdybos pirmininko postą buvo iškelta ir Solvita Abuoltinia.

Už K.Karinį balsavo 213, už S.Abuoltinią - 190 deputatų.

"Politinės kovos būta, bet dabar ji, galima sakyti, baigta. Tai reiškia, kad visi turime telktis ir dirbti bendrai", - pareiškė ką tik išrinktas K.Karinis.

REKLAMA

Suvažiavimas pakeitė ir NL įstatus, kurie numato sukurti partijos tarybą, į kurią įeis regioninių skyrių vadovai.

K.Karinis gimė 1964 metais JAV, Pensilvanijos universitete baigė humanitarinius mokslus įgydamas lingvistikos bakalauro, vėliau - filosofijos daktaro laipsnį. Grįžęs į etninę tėvynę susidomėjo verslu, dalyvavo politikoje, buvo išrinktas į ankstesniojo šaukimo Seimą. Ankstesnėje vyriausybėje dirbo ekonomikos ministru.

REKLAMA
REKLAMA

Ankstesnis NL pirmininkas E.Repšė šeštadienį partijos neeiliniame suvažiavime pareiškė, kad į šį postą pakartotinai nesibalotiruos.

Pasak jo, partija jau išaugo iš "vystyklų" ir turi žengti koja į koją su laiku, tad būtina keisti vadovavimo jai struktūrą.

Jis taip pat pasiūlė ne tik išrinkti valdybą, bet ir iš regioninių skyrių vadovų sukurti partijos tarybą, kurios pirmininką rinktų suvažiavimas.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų