• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Angliškai nekalbantiems užsieniečiams gydytojams bus uždrausta dirbti Jungtinėje Karalystėje. Taip bus siekiams sumažinti rimtų klaidų skaičių. Vyriausybė skelbia, kad numatoma įvesti anglų kalbos žinių patikrą siekiant užtikinti, kad visi nacionalinei sveikatos apsaugos sistemoje dirbantys medikai pakankamai gerai kalba angliškai, kad galėtų gydyti žmones, skelbia naujienų kanalas „Sky News“.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji tvarka bus įvesta praėjus penkeriems metams po to, kai vienas iš Vokietijos atvykęs juodaodis gydytojas Danielis Ubanis (Daniel Ubani) pirmąją savo darbo Didžiojoje Britanijoje diena 70 metų pacientui Deividui Grėjui (David Grey) skyrė 10 kartų didesnę nuskausminamųjų dozę, dėl ko pacientas mirė.

REKLAMA

Medikas buvo išbrauktas iš Jungtinės Karalystės medikų registro, tačiau ir toliau praktikuoja Vokietijoje, nors čia taip pat buvo stojęs prieš teismą dėl paciento mirties dėl aplaidumo.

D. Grėjaus sūnus Stiuartas (Stuart), kuris pats dirba bendrosios praktikos gydytoju, sakė: „Ubanis mėgino prisiregistruoti Lydso pirminės priežiūros treste. Jie privertė jį laikyti anglų kalbos egzaminą, kurio jis neišlaikė. Tuomet jis pamėgino prisiregistruoti kitame treste, šį kartą Kornvalyje (Cornwall). Jie nepasivargino patikrinti jo anglų kalbos žinias, jį užregistravo, ir tuomet jis galėjo praktikuoti bet kurioje šalies vietoje, ir jis nuvyko praktikuoti į Kembridžšyro (Cambridgshire) grafystę, kur nužudė mano tėvą.“

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais medicininio žurnalo „Pulse“ atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad 792 iš kitų Europos Sąjungos valstybių narių į Didžiąją Britaniją dirbti atvykę gydytojai buvo užregistruoti 51-ame pirminės priežiūros treste, kas leido jiems praktikuoti šalyje. 657-ių gydytojų, arba 83 proc., anglų kalbos žinios nebuvo tikrinamos.

Nuo balandžio 1 d. Britanijoje bus sudarytas vienas nacionalinis sąrašas, į kurį turės būti įtrauktas kiekvienas bendrosios praktikos gydytojas. Taip pat bus nustatytas teisinis įpareigojimas užtikrinti, kad visi sąraše esantys medikai gerai kalba angliškai.

„Tai nėra kažkas, dėl ko visuomenėje turėtų kilti didelis sąmyšis. Tačiau iš gydytojo D. Ubanio ir kitų medikų, kurie kartais yra trumpam atskraidinami iš žemyninės Europos pavaduoti kitus gydytojus, atvejų, jog dėl tokių dalykų šioje šalyje miršta žmonės, – sakė sveikatos reikalų ministras dr. Denas Pulteris (Dan Poulter). – Tai yra visiškai nepriimtina, ir todėl mes įvedame kalbos patikrą visiems užsieniečiams gydytojams, įskaitant tuos, kurie atvyksta iš kitų Europos Sąjungos šalių“.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų