• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Penktadienį Tauragėje viešėjo svečių iš Europos Komisijos (EK) atstovybės Lietuvoje, paskaitą žiniasklaidos atstovams skaitė Žurnalistikos instituto lektorius, žurnalo „Verslo klasė“ redaktorius Aurelijus Katkevičius. Vienas susitikimo organizatorių EK atstovybės Lietuvoje Spaudos ir informacijos skyriaus vadovas Giedrius Sudikas kalbėjo, kad lietuviai apie Europos Sąjungą (ES) vis dar žino nedaug.

REKLAMA
REKLAMA

– Žinias apie ES būtina gilinti visada ir ypač tai aktualu dabar, kai Lietuva rengiasi perimti pirmininkavimą. Be to, viena ES prieoritetinių krypčių – išorinės sienos stiprinimas. Tauragiškiams ši tema turėtų būti itin aktuali. Kaip apie ES papasakoti populiariai ir įdomiai, kalbės A.Katkevičius, – įžanginiame žodyje sakė G.Sudikas.

REKLAMA

A.Katkevičius tik susitikimo pabaigoje prisipažino esąs euroentuziastas ir nė neketinąs to slėpti. Tačiau didžiąją seminaro laiko dalį lektorius skyrė būtent žurnalistams, jų darbų kokybei ir net klausimui dėl spaudos galimybės išlikti. Pirmiausia A.Katkevičius pastebėjo, kad gyvename labai sparčiai besikeičiančiame laikmetyje – lyg ant bangos keteros.

– Panašu, kad mes matome aplink mus nešamas šiukšles, pastebime irgi nešamus kitus vabalėlius, bet patys savo būties tinkamai nesuvokiame, – kalbėjo lektorius.

REKLAMA
REKLAMA

A.Katkevičių nustebino jo studentės darbo įvertinimas ES rašinių konkurse – antrojo kurso studentės darbas laimėjo pagrindinį prizą Lietuvoje. Žurnalistikos mokantį lektorių stebina, kur dingo tikri žurnalistai. Svečias daug ir įdomiai kalbėjo apie inovatyviąsias technologijas, sparčiai kintančią aplinką, sakė, kad visa tai, kas aplink mus vyksta, neišvengiamai turi įtakos visam mūsų gyvenimui.

Itin didelę patirtį sukaupęs žurnalistas priminė ir jau egzistuojantį interneto tinklalapį, kuriame tekstus kuria robotai. Ar išliks taip sparčiai besikeičiančiame laikmetyje spauda?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Manau, kad taip – išliks. Ypač daug šansų išgyventi turi vietinė spauda. Mat žmogui visada yra svarbu žinoti, kaip gyvena kitas žmogus. O papasakoti apie žmogų, jo jausmus, išgyvenimus nesugebės joks robotas. Tai – žmogaus, vietos žurnalisto darbas, – baigdamas seminarą, kalbėjo A.Katkevičius.

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų