• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mokslininkai iš San Francisko nustatė, kad dauguma lytinį gyvenimą pradėjusių paauglių jaučia kaltę, apgailestauja arba mano, jog juos išnaudojo. Patyrę tokius jausmus prisipažino trečdalis paauglių, kurių dauguma tebuvo išbandę oralinį seksą. Mergaitės nemalonius išgyvenimus patiria 2 kartus dažniau, nei berniukai.

REKLAMA
REKLAMA

Iš 618 apklaustų paauglių 275 teigė turėję lytinių santykių – tradicinių arba oralinių – būdami jaunesni nei 14 m. Rečiau nemalonios mintys kankindavo tuos, kurie apsiribodavo oraliniais žaidimais. Tačiau tarp jų buvo ir mažiau tokių, kuriems seksas suteikė malonumą, pavyzdžiui, artumo partneriui arba pasitenkinimo savimi jausmą.

Pasak mokslininkų, itin svarbu, kad su paaugliais kalbėdami apie seksą tėvai pabrėžtų ne tik galimą fizinę žalą, bet ir emocinius išgyvenimus bei tikėtiną neigiamą visuomenės reakciją sužinojus apie jų poelgį. Tačiau nevertėtų pamiršti papasakoti ir apie teigiamus su seksu susijusius išgyvenimus bei paaiškinti, jog jie patiriami tik su mylimu žmogumi ir... nebūtinai mylintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų