• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žvarbi žiema tapo tikru išbandymu Lietuvos benamiams, kurie gulte užgulė nakvynės namus. Jiems prieglobstis reikalingas dėl paprasčiausios priežasties – išgyventi.

REKLAMA
REKLAMA

Šią žiemą, anot nakvynės namų darbuotojų, dar nepasitaikė nė vieno mirtino sušalimo atvejo. Nors, Balsas.lt šaltinių duomenimis, vienas neblaivus ir mirtinai sušalęs asmuo sostinėje rastas užvakar.

REKLAMA

Vilniaus miesto nakvynės namų direktorius Edvardas Jablonskas pasakojo, kad ši lietuviška žiema nėra kažkuo išskirtinė.

„Lankytojų turime nuolat. Sunku palyginti su praėjusiais metais, nes žiemą visada ateina daug žmonių. Šią vasarą taip pat buvo daug lankytojų, bet žiemą priimame jų gerokai daugiau.

Kartais net pritrūksta lovų. Bet vis tiek sugalvojame, kur juos paguldyti. Ištraukiame senus čiužinius. Nakvynės namų pirmajame aukšte telpa 60 žmonių, bet būna, kad sutalpiname ir 90“, - pasakojo E. Jablonskas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, lankytojų kontingentas iš esmės su metais kardinaliai nesikeičia: „Tiesiog pastebėjome, kad labai daug atsirado žmonių su negalia. Todėl darbuotojams daugiau darbo ir vargo. Daug žmonių sėdi invalido vežimėlyje, kitas ateina be rankos ar be kojos.“

Vilniaus nakvynės namuose dauguma lankytojų – vyrai. Moterų pasitaiko rečiau. „Neturi jie šeimų, artimųjų. Dauguma vyrų pasakoja, kad jie išsiskyrė ir viską paliko buvusiom žmonom. Bet jais tikėti ne visada galima. Kiti būna pragėrę viską arba pasirašo kažkokius neaiškius dokumentus“, - pasakojo E. Jablonskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų