• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pagrindinės plokštės, pardavinėjamos firminėse „Intel“ dėžutėse, o taip pat platinamos su bendrove bendradarbiaujančių gamintojų (OEM) kompiuteriuose, egzistuoja jau ne vieną dešimtmetį, tačiau į kompiuterių entuziastų akiratį jos pateko tik po mikroschemų rinkinio „Intel X79“ pasirodymo. Tada „Intel“ bandė patikti ir spartinimo gerbėjams, nes kurdama savo pagrindines plokštes atsižvelgdavo ir į atitinkamą funkcionalumą.

REKLAMA
REKLAMA

„PCWorld“, remdamasis „Intel“ atstovų komentarais, praneša, kad po „Haswell“ architektūros procesorių pasirodymo bendrovė visiškai nutrauks savo firminių pagrindinių plokščių, skirtų stacionariems kompiuteriams, gamybą. Šis produktų segmentas bus perduotas partneriams, tokiems kaip ASUS, „Gigabyte, MSI ir kitiems. Atsilaisvinusius inžinerinius resursus „Intel“ ketina nukreipti kitų formatų produkcijos kūrimui. Per artimiausius trejus metus „Intel“ padalinys, kuris užsiėmė stacionariems kompiuteriams skirtų pagrindinių plokščių kūrimu, bus visiškai išformuotas ir uždarytas.

REKLAMA

Kompaktiški „nettop“ tipo kompiuteriai „Intel NUC“, „ultrabook“ nešiojamieji ir monoblokai „All-in-One“ – štai ką kurs „Intel“ inžinieriai, anksčiau darbavęsi prie pagrindinių plokščių. Antra vertus, tam tikra inžinierių dalis padės ir „Intel“ partneriams. Kompanija dar suspės išleisti „Haswell“ skirtų pagrindinių plokščių, o taip pat rūpinsisi jų garantine priežiūra.

Kompiuterių entuziastams „Intel“ ir toliau siūlys serijos „Extreme Edition“ procesorius, o taip pat modelius su priedėliu „K“, kurie gali pasigirti laisvu daugikliu. Pažadėtas LGA 2011, LGA 1155 ir LGA 1150 platformų palaikymas, o štai biudžetinių sprendimų segmente kalbama jau apie BGA konstrukciją. Kaip jau ne kartą rašyta, pasirodžius „Broadwell“ architektūros procesoriams (tai įvyks 2014 m.), nebrangūs stacionarūs procesoriai bus lituojami tiesiai į pagrindinę plokštę, kaip tai dabar vyksta nešiojamųjų kompiuterių segmente. Antra vertus, nuo tiesioginių komentarų „Intel“ atstovai išsisuko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų