• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiau nei 900 km ilgio devintasis Dakaro ralio etapas Benedikto Vanago ir Sauliaus Jurgelėno ekipažui padėjo bendroje įskaitoje pakilti į 77 vietą iš 93. 593 km sudariusiame greičio ruože lietuviai atvažiavo 68 vietoje rašo Gazas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvių ekipažui ši diena buvo ypač permaininga. Startavę iš 28 vietos, po pirmųjų įskaitinių sektorių jie liko tarp 40 geriausių lenktynininkų, tačiau ketvirtame ir penktame sektoriuje dėl dar nežinomų priežasčių prarado po pusvalandį laiko ir įpusėjus etapui nusirito iki 80 pozicijos. Vėliau ekipažas palaikė stabilų aukštą tempą ir nusikapstė iki 68 vietos.

REKLAMA

„Buvo labai sunki diena. Sužinojau nemažai naujo. Oscar‘ui trūksta apžvalgos lauko. Kai važiuoji erdvėje, tai ne taip juntama. Šiandien, manau, kaklas prailgėjo porą centimetrų. Turėjome incidentą, kuris baigėsi laimingai. Vos nenukritom nuo skardžio. Automobilį apgadinome, tačiau sugebėjome finišuoti greičio ruožą.

Šiandien labai prastai jaučiausi. Nežinau, ar tai nuovargis, ar perkaitimas saulėje, ar ir tai, ir tai. Tačiau baisiausia, kad nepamenu mūsų incidentų detalių. Kaip, kad išjungę mane, kad būtų buvę. Tiek šios dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Čilėje vykusiame devintajame etape automobilių, motociklų ir keturračių motociklų vairuotojai iš viso turėjo įveikti 852 km (593 km greičio ruožas), o sunkvežimių varžybų dalyviai - 699 km (293 km greičio ruožas).

Motociklų klasėje nugalėjo prancūzas Cyrilas Despresas (KTM) - 5 val. 41 min. 36 sek. Lyderiu tapo portugalas Rubenas Faria KTM). Iš viso klasifikuoti 133 motociklininkai.

Sunkvežimių klasėje pergalę iškovojo čekas Alešas Lopraisas ("Tatra"; 3:18.32), o lyderiu tapo rusas Eduardas Nikolajevas ("Kamaz"). "Man" ekipažas su lietuviu Gintaru Sadovnyku devintajame etape užėmė 48-ąją vietą (+59.04).

Keturračių motociklų klasėje nugalėjo lenkas Lukaszas Laskawiecas ("Yamaha"; 6:26.39). Pirmauja argentinietis Marcosas Patronelli ("Yamaha").

Dakaro ralis Pietų Amerikoje rengiamas penktą kartą. Varžybų dalyviams iš viso teks įveikti daugiau nei 8000 km. Ralis baigsis sausio 20 dieną Santjage (Čilė).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų