• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lapkričio 29 – gruodžio 2 d. Prahoje vykusiame pasauliniame švietimo programų forume „Partners in Learning Global Forum“ „Microsoft“ paskelbė apie 250 mln. JAV dolerių investiciją į programą „Partneriai mokyme“.

REKLAMA
REKLAMA

Programa padeda mokytojams ir mokiniams padeda įgyti informacinių technologijų įgūdžių ir pasiruošti ateities darbui, sakoma bendrovės pranešime. Investicijomis „Microsoft“ siekia iki 2018 m. į programą „Partneriai mokyme“ įtraukti 20 mln. mokytojų. Per 10 šios programos gyvavimo metų „Microsoft“ į mokytojų informacinių technologijų įgūdžius jau investavo 500 mln. dolerių.

REKLAMA

Skelbiama, kad programa „Partneriai mokyme“ yra pagrindinė naujos „Microsoft“ švietimo iniciatyvos „YouthSpark“ dalis. Ši iniciatyva kuria galimybes įgyti išsilavinimą daugiau nei 300 milijonų jaunų žmonių ir paruošti juos darbo rinkos poreikiams ateityje. Į programą „YouthSpark“ patenka didžiausias pasaulyje jaunimo technologijų konkursas „Imagine Cup“, studentų skatinimo programa „DreamSpark“, verslo skatinimo programa „BizSpark“ ir dar daugiau nei 20 programų.

REKLAMA
REKLAMA

Moksleiviai, kurie pradeda dalyvavimą „Microsoft YouthSpark“ programose nuo pradinės mokyklos įgyja IT įgūdžių, išmoksta naudotis naujausiais produktais ir programos pabaigoje gali įgyvendinti savo idėjas bei pritaikyti jas realiame darbe. „YouthSpark“ gali dalyvauti moksleiviai nuo 6 iki 18 metų ir studentai nuo 19 iki 24 metų.

Pasak bendrovės „Microsoft Lietuva“, glaudžiai bendradarbiaudama su Lietuvos švietimo ir mokslo ministerija bendrovė „Microsoft“ programą „Partneriai mokyme“ mūsų šalyje vykdo nuo 2003 metų. Pagal šią programą Lietuvos mokiniai naudojasi daugiau nei 20 „Microsoft“ produktų skirtų mokymuisi. Mokslo institucijoms „Microsoft“ nemokamai suteikia pagrindinius „Office“ įrankius, kurie veikia debesų technologijos pagrindu. Klasėse taip pat veikia matematikos, geografijos, geometrijos ir kitų dalykų pagalbininkai mokiniams, klasės darbo organizavimo programos ir programos, padedančios mokytojams paįvairinti pamokas.

Forume „Partners in Learning Global Forum“ taip buvo išrinktos 36 inovatyviausios pasaulio mokyklos, kurios dalyvaus pasauliniame „Microsoft“ novatoriškų mokyklų ture. Tarp jų pateko ir Lietuvos mokykla – Kuršėnų Lauryno Ivinskio gimnazija, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų