• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasieniečiai sulaikė 7 nelegalus, įtariama, į Lietuvą neteisėtai patekusius iš Baltarusijos. Vienas jų prisistatė Rusijos, 6 - Gruzijos piliečiais. Sulaikytieji, išskyrus vieną vyrą, pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA

Nelegalus prie sienos su Baltarusija, Švenčionių rajone, pirmadienį sulaikė Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pareigūnai.

REKLAMA

Iš pradžių pasieniečiai ties Strūnaičio kaimu užklupo keliuku einančius 4 vyrus. Beveik tuo pačiu metu kitas VSAT patrulių ekipažas ties netoliese esančiu Varniškės kaimu sulaikė dar 3 asmenis.

Visi sulaikytieji neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų. Jie buvo pristatyti į Švenčionių užkardą.

Su keliais jų iš pradžių VSAT pareigūnai šiek tiek susišnekėjo rusiškai. Apklausa buvo tęsiama atvykus vertėjui iš gruzinų kalbos. Šeši nelegalai prisistatė esantys Gruzijos piliečiais, kuriems esą yra nuo 19-os iki 26-erių. 26-erių Rusijos piliečiu pasivadinęs vyras irgi supranta gruziniškai.

Šeši iš sulaikytųjų pasiprašė prieglobsčio Lietuvoje. Apie tai pasieniečiai informavo Migracijos departamentą. Vienas gruzinu prisistatęs vyras prieglobsčio neprašė.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų