• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Microsoft“ gali pasekti „Apple“ pavyzdžiu ir pereti prie vienerių metų savo operacinės sistemos atnaujinimo ciklo, skelbia „ZDNet“.

REKLAMA
REKLAMA

Nauja „Windows“ versija, informuotų šaltinių teigimu, turėtų pasirodyti 2013 m. vasarą, sakoma pranešime. Tiesa, „ZDNet“ apžvalgininkai mano, kad šiuo atveju greičiausiai kalbama apie tarpinę „Windows“ versiją, kuri turbūt bus pažymėta indeksu „Windows 8.1“ ar „Windows 8.5“.

REKLAMA

Šaltinių teigimu, kitų metų vasarą planuojama „Windows“ versija vadinama kodiniu vardu „Windows Blue“. Kol kas esą sunku pasakyti, ar tai bus eilinis „Windows 8“ klaidų ir atnaujinimų paketas (Service Pack), kuris vartotojams pateikiamas praėjus kuriam laikui nuo naujos OS pristatymo, ar operacinę sistemą naujomis funkcijomis papildantis „Feature Pack“ rinkinys.

Manoma, kad nuo „Windows Blue“ pasirodymo „Microsoft“ pereis prie metinio savo OS atnaujinimo ciklo. Panašiai elgiasi ir „Apple“, kuri savo operacinės sistemos „Mac OS X“ versijas leisdavo kas 2 metus, tačiau nuo 2011 m. pateiktos „Lion“ perėjo prie vienerių metų OS atnaujinimo ciklo.

Kodėl „Microsoft“ nusprendė išleisti rimtą „Windows 8“ atnaujinimą jau kitais metais, nežinoma, tačiau spėjama, kad tai gali būti susiję su svarbiais grafinės sąsajos atnaujinimais, padedančiais vartotojams geriau dirbti su OS ir taikomosiomis programomis. Apžvalgininkai tarp didžiausių „Windows 8“ trūkumų dažnai mini būtinybę vartotojams iš naujo pratintis dirbti su „Windows“ dėl visiškai naujos grafinės sąsajos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų