• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Civiliniams lėktuvams Izraelio padangėje niekas negresia. Kaip pranešė pirmadienį Izraelio radijas, tai pareiškė šalies priešlėktuvinės gynybos pajėgų vadas Šaharas Šohatas (Shahar Shohat).

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, Izraelio priešlėktuvinės gynybos ir karinės oro pajėgos, naikinančios ekstremistų iš Gazos ruožo leidžiamas raketas, „veikia saugiu nuotoliu” nuo civilinių oro uostų.

REKLAMA

Š. Šohatas pridūrė, jog, jei reikės, šalyje bus panaudota dar viena priešlėktuvinės gynybos sistema – „Geležinis kupolas”. Šiuo metu penkios sistemos veikia visą parą, jos numušė daugiau kaip šimtą raketų, paleistų iš Gazos ruožo, taip pat ir į miestus šalies pietuose ir net į Tel Avivo apylinkes.

Kaip teigia Izraelio kariškiai, į rytus nuo Tel Avivo esančio Ben Guriono tarptautinio oro uosto palestiniečių raketos, taip pat ir 75 kilometrus skriejančios „Fajr–5”, negali pasiekti. Tas pat buvo kalbama ir apie kurortinio Eilato miesto prie Raudonosios jūros oro uostą, bet naktį į pirmadienį ten nugriaudėjo galingas sprogimas. Kariniai specialistai mėgina nustatyti jo priežastį, kol kas – nesėkmingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų