• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos centrinis bankas (ECB) prognozuoja silpną Europos ekonomikos augimą, pranešė banko vadovas Marijus Dragis per spaudos konferenciją po ECB posėdžio. Apie tai informuoja „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekonominis aktyvumas euro zonoje išliks žemas, - paaiškino M. Dragis, perspėdamas, kad svaraus pagrindo nusiteikti optimistiškai iki šių metų pabaigos nėra. - Tokias išvadas galima drąsiai skelbti, išnagrinėjus naujausius makroekonominius duomenis“.

REKLAMA

Norėdamas pagrįsti savo teiginius M. Dragis daugiausia remiasi duomenimis apie verslo aktyvumą Vokietijoje. 2012 m. spalį Vokietijos verslo aktyvumo indeksas sumažėjo iki žemiausio lygio nuo 2010 m. vasario. Neguodžia ir duomenys apie pramonės gamybą, kurios apimtys euro zonoje mažėja jau 15-ą mėnesį iš eilės.

Be to, sulaukta neigiamų duomenų iš Graikijos. Šaliai kenčiant dėl gilios recesijos, nedarbas čia padidėjo nuo 24,8 proc. liepą iki 25,4 proc. rugpjūtį. Tai didelis kontrastas, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų mėnesiu, kai nedarbo lygis buvo 18,4 proc. Darbo neturi daugiau nei 1,2 mln. žmonių iš 10 mln. Graikijos gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip jau skelbta, ECB valdančioji taryba ketvirtadienį paliko galioti rekordiškai žemą 0,75 proc. bazinę palūkanų normą.

M. Dragis patvirtino ECB infliacijos prognozę, pagal kurią 2013 metais rodiklis nukris žemiau 2 proc. ribos. Primename, kad 2012 m. spalį vartotojų kainos euro zonoje išaugo 2,5 procento.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų