• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos tyrėjai pranešė, kad sulaikytas aktyvistas prisipažino bandęs kurstyti Kremliui priešiškas riaušes ir šiam tikslui gavęs finansavimą iš Gruzijos parlamento nario, pranešė BBC.

Rusijos tyrėjai pranešė, kad sulaikytas aktyvistas prisipažino bandęs kurstyti Kremliui priešiškas riaušes ir šiam tikslui gavęs finansavimą iš Gruzijos parlamento nario, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Leonidas Razvožajevas penktadienį Ukrainos sostinėje Kijeve susitiko su Jungtinių Tautų (JT) pabėgėlių agentūros pareigūnais ir, pasak vienos JT pareigūnės, po susitikimo dingo. Kiti opozicijos aktyvistai tvirtino, kad jį pagrobė Rusijos agentai. Rusijos tyrimų komitetas teigia, kad L. Razvožajevas pats pasidavė policijai ir prisipažino dalyvavęs sąmoksle.

REKLAMA

L. Razvožajevas yra Rusijos opozicijos parlamento nario Iljos Ponomariovo padėjėjas ir dviejų opozicijos aktyvistų Sergejaus Udalcovo ir Konstantino Lebedevo sąjungininkas. Praėjusią savaitę Rusijos tyrimų komitetas apklausė S. Udalcovą dėl įtariamo sąmokslo, kurio tikslas -perimti Rusijos valdžią, ir uždraudė jam išvykti iš Maskvos.

Viskas prasidėjo nuo dokumentinio filmo, kurį parodė Kremlių remiantis televizijos kanalas NTV. Filme „Protesto anatomija 2“ neva rodomas filmuotas S. Udalcovo susitikimas su pareigūnais iš Gruzijos, kurio metu aptariamas planas Rusijoje surengti perversmą. Rusijos tyrimų komitetas pranešė, kad dokumentiniame filme metamų kaltinimų pagrindu pradėjo tyrimą prieš S. Udalcovą, L. Razvožajevą, K. Lebedevą ir kitus asmenis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujausiame pranešime Tyrimų komitetas teigia, kad spalio 18 dieną buvo išduotas L. Razvožajevo sulaikymo orderis, o sekmadienį jis pasidavė pareigūnams ir sakė, kad nori prisipažinti. Greitai jam bus pateikti kaltinimai bandymu kurstyti riaušes. Tyrimų komitetas skelbia, kad L. Razvožajevas papasakojo apie tai, kaip jis su S. Udalcovu, K. Lebedevu ir kitais asmenimis rengėsi masinių neramumų Rusijoje organizavimu ir kad tai finansavo Gruzijos parlamento narys Givis Targamadzė. Jis neva taip pat sakė, kad minėti asmenys buvo įsivėlę į 2012 metų gegužės 6 dieną Maskvoje vykusius neramumus.

JT pabėgėlių agentūros Kijeve atstovė Aleksandra Makovskaja sakė, kad penktadienį L. Razvožajevas kreipėsi į agentūrą, prašydamas prieglobsčio. Pasak jos, per pokalbio pertrauką jis išėjo į lauką ir dingo. Tinklalapis „LifeNews.ru“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame policija veda vyrą, tikriausiai L. Razvožajevą, o šis reporteriams šaukia: „Pasakykite visiems, kad jie mane kankino. Dvi dienas. Jie mane slapta atvežė iš Ukrainos“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų