• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininko Zenono Vaigausko teigimu, šiandien ypatingų tyrimų dėl pažeidimų pradėti negalima, ,,nebent išskirtiniais atvejais“, o skundai registuojami specialia telefono linija. Tačiau ypatingai rimtų skundų kol kas negauta.

REKLAMA
REKLAMA

,,Yra telefono linija 1855. Yra nusikundimų, kad rinkėjams nesudaryta galimybė balsuoti, jei jie yra pakeitę  gyvenamosios vietos adresą, dėl plakatų, jeigu jie yra pernelyg arti  rinkimų apylinių, ir kai kurie kiti. Jie yra perduodami apygardos rinkimu komisijoms, kad jos pradėtų patikrinimus ir iš karto spręstų klausimus“, - sakė žurnalistams Z. Vaigauskas.

REKLAMA

,,Yra nusiskundimų, kad viena žiniasklaidos priemonė platina, kaip kas yra balsavę referendume, ir tai sukelia nepasitenkinimą referendumo iniciatoriams“ ,- pridūrė VRK vadovas.

Jo teigimu, vieni rinkėjai sskundžiasi, ,,kad rinkimų apylinkių komisijų nariai primygtinai siūlo paimti referendumo dėl VAE statybos biuletenį , kiti duoda suprasti, kad to biuletenio nebutina imti“. Z.Vaigauskas pažymėjo, kad išlieka ir problema dėl bandymų papirkti rinkėjus.

,,Mes prašome rinkėjus skambinti į policiją ir pranešti kiek gaima konkretesnius faktus, kad policija galėtų imtis atitinkamų priemonių“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų