• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors šiuo metu „Manchester City“ klubas yra vienas stipriausių ne tik Anglijoje, bet ir Europoje, nedaugelis būtų pagalvojęs, kad prieš daugiau nei 40 metų šis klubas „ne iš gero gyvenimo“ vos nesusijungė su kitu Mančesterio grandu - „Manchester United“.

REKLAMA
REKLAMA

Buvęs „Manchester City“ klubo prezidentas Frankas Johnsonas žiniasklaidai duotame interviu atskleidė įdomų faktą: 1964 metais du šiuo metu vienais stipriausių pasaulyje laikomi futbolo klubai - „Manchester City“ ir „Manchester United“ - galėjo susijungti.

REKLAMA

1964 metais, tuo metu, kai tarp „City“ ir „United“ klubų nebuvo tokios didelės priešpriešos kaip dabar, „City“ prezidentas F.Johnsonas pasiūlė idėją abu klubus sujungti. Abu klubai tuo metu sutarė puikiai dėl to, kad „Manchester City“ vadovybė leido „Manchester United“ komandai kurį laiką (1945-1949 metais) žaisti Mančesterio „Maine Road“ stadione. „Old Trafford“ stadionas, kuriame „raudonieji velniai“ rungtyniauja ir dabar, buvo nuniokotas antrojo pasaulinio karo metu ir jo renovacijai prireikė laiko.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant 1958 metų Miuncheno tragedijos, kai lėktuvo katastrofoje žuvo daug „Manchester United“ komandos žaidėjų, klubas atgimė ir prieš prasidedant šeštajam dešimtmečiui nuolat kovojo dėl aukščiausios šalies lygos čempionų titulo. „Manchester City“ klubo istoriją aprašęs istorikas Gary Jamesas teigia, kad idėja sujungti „Manchester City“ ir „Manchester United“ klubus „žlugo dar prieš ją paviešinant visuomenei“.

„Idėja žlugo nespėjus jos net paviešinti. F.Johnsonas visada garsėjo kaip neįtikėtinų idėjų autorius. Kadaise jis net siūlė Anglijos aukščiausią futbolo divizioną išskirstyti į dvi grupes - šiaurinį ir pietinį.“ - teigia G.Jamesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„1964-1965 metais “City„ vyriausiojo trenerio pareigas ėjo George`as Poyseris ir komanda bei klubas tuo metu išgyveno ne pačius geriausius laikus. “City„ žaidė antrame pagal pajėgumą divizione, atmosfera stadione buvo tikrai liūdnoka, palaikymas - žemo lygio, o žiūrovų susirinkdavo vos 15 tūkstančių.“

„Jei “Manchester United„ klubas nebūtų taip greitai stiprėjęs, galbūt, susijungimas ir būtų buvęs visai realus variantas. Vis dėlto, aš visada tikėjau, kad “City„ kada nors atsigaus ir štai, jie - “Premier„ lygos čempionai.“ - svarsto G.Jamesas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų