• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijai gali prireikti papildomos 13-15 mlrd. eurų paramos, jeigu biudžetinių planinių rodiklių vykdymo terminas bus atidėtas dvejiems metams, sakė Graikijos finansų ministras Janis Sturnaras (Yannis Stournaras), pridūręs, kad šalis šią spragą ketina užpildyti neužkraudama našta Europos mokesčių mokėtojų.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras taip pat patvirtino, kad šaliai trūksta 13,5 mlrd. eurų norint pasiekti 2013 ir 2014 m. biudžeto planinius rodiklius. Dabar Atėnai svarsto biudžeto taupymo priemonių programą su tarptautiniais kreditoriais - Europos Sąjunga ir Tarptautiniu valiutos fondu.

REKLAMA

Graikijos vyriausybė jau pripažino, kad šalis negali įvykdyti tarptautinės paramos programos sąlygų. Pasak ES atstovų, jai gali prireikti antrojo skolos restruktūrizavimo norint sugrįžti į iki krizės buvusį kelią.

Jeigu Graikijos biudžeto deficitas ar pajamos, gautos iš privatizacijos, neatitiks užsibrėžtų planų, šalis gali pritrūkti lėšų, teigiama Graikijos ministro pavaduotojo Christo Staikuro (Christos Staikuras) laiške, adresuotame įstatymų leidėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš šios problemos sprendimo būdų - pratęsti ECB įsigytų Graikijos obligacijų cirkuliacijos terminą, teigia Ch. Staikuras.

Ch. Staikuras taip pat pastebėjo, kad Graikijai, ko gero, 2015 ir 2016 metais prireiks pritraukti daugiau lėšų skolų rinkose nei buvo numatyta paramos sutartyje - 10,6 mlrd. eurų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų