• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apygardos teismas patenkino Juliaus Kvedaro skundą, dėl galimai neteisėto nušalinimo nuo pareigų. 62 metų J. Kvedaras Kauno apylinkės teismo sprendimu nuo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento pareigų buvo nušalintas dėl įtariamų, kad galėjo praturtėti pasisavindamas Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) Lietuvai skiriamus pinigus, rašo lrytas.lt.

REKLAMA
REKLAMA

J. Kvedaras teismo nutartį apskundė. Skundą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas, nusprendė, kad J. Kvedaras nuo pareigų buvo nušalintas neteisėtai.

REKLAMA

„Įtariamąjį laikinai nušalinti nuo pareigų galima tuo atveju, kai asmuo įtariamas padaręs ne bet kokią nusikalstamą veiką, o įtarimas nusikalstamą veiką padaręs savo darbinės veiklos srityje, o J. Kvedaras įtariamas įgijęs turto žinodamas, kad šio turto jis negali įsigyti savo teisėtai pagrįstomis pajamomis ir šį turtą turėjo, tai yra jis įtarimas neteisėtai praturtėjęs. Iš šio įtarimo akivaizdu, kad ši veika tiesiogiai nėra siejama su skundo autoriaus darbine veikla (užimamomis pareigomis) federacijoje“, - rašoma teismo nutarime.

Apeliacinės instancijos teismas sutinka, kad turi būti nuodugniai patikrinta ir įvertinta, ar toks galimai neteisėtas praturtėjimas nėra susijęs su jo darbine veikla federacijoje, tačiau šiuo atveju procesinės prievartos priemonių taikymas jau pradinėje tokio tyrimo stadijoje (kaip pagrindą nurodant du anoniminius pareiškimus), dar nesurinkus jokių duomenų, patvirtinančių pareiškimuose dėstomas aplinkybes, nepareiškus J. Kvedarui įtarimų dėl veikos, yra akivaizdžiai netinkamas, prieštaraujantis tiek baudžiamojo proceso teorijos nuostatoms, tiek teismų praktikai. Pažymėtina, kad dukart į skundo nagrinėjimą savo pozicijos pagrįsti kviestas prokuroras į teismą nė karto neatvyko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų